Karslon ning Vaha siirduvad aprillis Türgis Trabzonsporis toimuvale olümpia kvalifikatsioonitunriirile, kus koos Kaupo Arro ning Kirill Serikoviga loodetakse pääs Londonisse lunastada. Turniir on viimane võimalus suvisele olümpiale koha saamiseks.

Miks just liivadüünid?

"Tegemist oli põhja loomisega olümpia kvalifikatsiooniks. Pehme liiva peal on jooksmine raskendatud ning aitab palju kaasa tasakaalule, mis ringis eriti oluline. Hommikuti jooksime pargis liival, õhtuti liivadüünidel. 10-kilomeetrine vastutuules liival jooksmine tõmbas poistel jalad korralikult kinni," rääkis Kade Delfile.

Kui suured lootused on?

Kade sõnul on suurimad lootused Londoni OMile pääsuks poolraskekaalus (-81kg) poksival Ainar Karlsonil. "Spetsialistide sõnul on seal 6-7 meest olümpiakoha väärilised. Üks neist on Ainar. Ka Kasparil on head võimalused, kuid teda on vähem nähtud."

Londonisse tagavad pääsu Türgis poolraskekaalus kolm parimat - finalistid ning võitjale poolfinaalis kaotanud poksija. "Eks väga palju hakkab lugema ettevalmistus, psühholoogia, loos ning loomulikult kohtunikud."

Eesti poks tõususteel

"Kolme aasta eest oli poks suhteliselt halvas seisus. Nüüd on meil 4-5 väga kõva tegijat," tunnistab Kade. "Rääkisin nädalavahetusel 'kolme muusiku turniiril' ka Eri Klasiga, kes tõdes, et poks on saanud künkast üle. Väga palju on viimasel ajal aidanud sellele kaasa ka Giga omanik Tiit Veeber. Usk Eesti poksi on hakanud tagasi tulema!"