Unistus algas Amar'e Stoudemire soetamisega ülemöödunud suvel, kui atleetliku ääremängijaga sõlmiti 5-aastane ja 100 miljoni dollari suurune leping.

Poole hooaja pealt liitus veelgi suurem täht, Carmelo Anthony, ning kuigi hoooaeg lõppes play-offis esimeses ringis Boston Celticsi vastu, jäid lootused kõrgeks.

Nagu Mike D'Antoni süsteemile kohane, suudeti pall alati korvi panna, ilma kaitsemängule keskendumiseta. Suvel loobuti mängujuhist Chauncey Billupsist ning asemele hangiti keskmängija Tyson Chandler, kellest pidi saama kaitse tugitala.

Kuigi kaitse on võrreldes möödunud hooajaga veidi paranenud, on ründemäng täiesti lagunenud. 100 punkti on meeskond suutnud 20 kohtumise jooksul vaid kuuel korral täis visata. Stoudemire ja Anthony tabavusprotsendid on karjääri madalamad - vastavalt 43 ja 39. Lisaks on Stoudemire suutnud keskmiselt visata vaid 17,7 punkti kohtumises ehk ligi 8 punkti vähem, kui möödunud hooajal.

"Unistus" on lagunemas?

Kuigi hooajast on mängitud napilt kolmandik, on paljude arvates peamine selgeks saanud - Anthony ja Stoudemire lihtsalt ei sobi koos platsile. Mõlemad on skoorijad, mõlemad vajavad palli enda kätte, et efektiivsed olla.

Mitmel netileheküljel on teemaks Anthony'st loobumine. Parimaks variandiks peetakse vahetustehingut New Jersey Netsi tähe Deron Williamsi vastu. Stoudemire saaks endale vajaliku mängujuhi ning Knicks Anthony eest veel mõned lisamehed.

Miks Anthony'st loobuda soovitakse? Ei soovitagi, kuid Stoudemire on karjääri jooksul pidevalt vigastustega hädas olnud ning kuna mehel on kopsakas palgaleping, on teda raske müüa.

Seda kuni tänaseni, mil kuulduste kohaselt on mehest huvitatud Philadelphia 76ers. Sama meeskond ajas STATi taga ka suvel ning möödunud hooaja keskel. Kahtlemata oleks Stoudemire'le vahetustehing "allapoole vööd" löök. Oli ju tema see, kes terve eelmise hooaja meeskonda vedas ning Anthony kohale meelitas. Kuid kas Knicksi juhtkond suudab hetkel tunduvast parimast pakkumisest loobuda?