67 nädalat edetabelit juhtinud Caroline Wozniacki kukub Austraalia veerandfinaalkaotuse tõttu koguni neljandaks. Uueks esireketiks tõuseb seni kolmandal kohal olnud Azarenka, kes on 1975. aastast peetava WTA tabeli 21. esinumber.

Petra Kvitova säilitab oma senise teise koha, Melbourne`i finaalis 22-aastasele Azarenkale 3:6, 0:6 kaotanud Maria Šarapova tõuseb koha võrra kolmandaks.

Kuigi Samantha Stosur kaotas Austraalias juba avaringis, tõuseb ta uues tabelis koha võrra ehk viiendaks. Kuuendaks ehk oma karjääri kõrgeimale kohale tõuseb poolatar Agnieszka Radwanska. Prantslanna Marion Bartoli parandab oma kohta kahe koha võrra, kerkides seitsmendaks. Esikümne lõpetavad Vera Zvonarjova (viimati oli 7.), Li Na (5.) ja oma positsiooni säilitav Andrea Petkovic (10.).

Austraalia lahtistel neljandas ringis välja kukkunud Serena Williams säilitab oma 12. koha, poolfinaalis Azarenkale alla jäänud tiitlikaitsja Kim Clijsters kaotab kõvasti punkte ja kukub 11. kohalt koguni 30ndaks.

Kaia Kanepi tõuseb kahe koha võrra ehk 25-ndaks. Selline väike muutus on üsna loogiline, sest nii sel kui eelmisel aastal lõppes Kanepi turniir Austraalias teises ringis. Tänavu Kanepi teekonna lõpetanud ja hiljem ka Zvonarjova ja Williamsi alistanud Jekaterina Makarova tõuseb 56. kohalt 42. positsioonile.