Indrek Visnapuu pidas tekkinud olukorras parimaks lahenduseks peatreeneri kohalt tagasi astuda, et klubil oleks võimalik arenguteed jätkata. „Minu persooni ümber tekkinud pinged ei võimaldanud enam meeskonda senisel kujul edasi arendada, mistõttu tulevikule mõeldes pidasin tagasiastumist parimaks võimalikuks sammuks,“ ütles Visnapuu.

Uue peatreeneri kohusetäitja Gert Kullamäe sõnul tunneb ta vastutust ja kohustust meeskonda edasi arendada, et tehtud tööd jätkata. Meeskonna abitreenerina jätkab Toomas Kandimaa.

Lisaks otsustas spordiklubi juhatus, et tekkinud olukorras vastutab korvpallimeeskonna ebarahuldavate tulemuste eest kogu klubi, sh korvpallidivisjoni eestvedajad. Otsuse tulemusena külmutatakse osa stipendiumilepingutest.

"Sellises siuatsioonis, kus me täna oleme, ei ole süüdi mitte ainult peatreener, vaid vastust peavad jagama ka mängijad ja seetõttu külmutatakse osa mängijate stipendiumitest, mis makstakse välja tulemuste ja eesmärkide saavutamise korral. See puudutab kõiki mängijaid. Samuti ka korvpallidivisjoni ametnikke," ütles TÜ Akadeemilise Spordiklubi juhatuse esimees Andres Liinat Delfile

Küsimusele, miks selliste sammude astumisega nii kaua viivitati, vastas Liinat: "Lootsime, et asjad lähevad paremaks."

Kas tartlased ka mõnest mängijast loobuvad, on jäetud uue peatreeneri otsustada. "Selle üle otsustab Gert Kullamäe, kes teeb klubi juhtkonnale sellekohase ettepaneku," sõnas Liinat.