"Kui vaadata puhtalt seda hooaega, siis favoriit on eestlastest Timo, kes on tänavu välja sõitnud kaks poolfinaalkohta," ütles Ojaste eile Delfile. "Ootused on muidugi kõrged kõigile, aga sport on karm ja tippsport veel eriti karm. Mingeid kohti ei oska lubada. Miinimumeesmärk on nagu alati alguses eelsõidust edasi saada. Kellel see kõige kõvem purakas sees on, on raske ennustada."

Saarepuugi, kes taastub teda juba mitu aastat kimbutanud käevigastusest, usub oma võimetesse 30 parema sekka pääseda, kuid ülisuuri lootusi endale ei sea, sest ettevalmistus on jäänud lihtsalt puudulikuks.

"Terve suve treenisin põhimõtteliselt ainult ühe suusakepiga, ühe käega. Nüüd sügisel sai küll mõlemale käele koormust antud, aga siis lõi vigastus uuesti välja. Detsembris tegin treeningpausi, terve jaanuar olen saanud tippsportlase komber harjutada. Kui palju sellest piisab, on praegu keeruline öelda. Eelmise nädala võistlused (Milano linnasprindil - toim) näitasid, et maailmatasemeni ma veel ei küündi," rääkis Saarepuu. "Siin on veel klassikadistants ka, mis nõuab rohkem ülakeha tööd. On tunda, et käed on mul praegu nõrgad. Olen muidu positiivne ning usun, et teen korraliku tulemuse. Ikkagi kodune etapp ju."

Täna kell 12.00 algaval naiste klassikasprindi kvalifikatsioonis on eestlannadest stardis Triin Ojaste (stardinumbriga 31), Piret Pormeister (36), Laura Rohtla (48), Kati Tammjärv (52), Heidi Raju (55) ja viimase võistlejana Adeele Arnek (56).

Kell 12.30 startival meeste eelsõidus on meie meestest kuumas grupis (esimesed 23) Peeter Kümmel (6) ja Timo Simonlatser (18), rajale lähevad ka Kein Einaste (31), Anti Saarepuu (32), Siim Sellis (35), Karel Tammjärv (40), Raido Ränkel (49), Algo Kärp (52), Mattis Jaama (63), Toomas Kaurson (65), Aleksandr Maslennikov (67), Eeri Vahtra (68), Alvar Johannes Alev (69), Marko Kilp (70) ja viimasena Artur Palok (71).