Võistluskomitee esimehe Vahur Leemetsa sõnul on tänavune sündmus väga esindusliku koosseisuga. „Eestisse tulevad pea kõik maailma tugevamad suusatajad nii naiste kui meeste arvestuses. Suure huvi põhjuseks võib välja tuua nii tiitlivõistlusteta aasta, kus keskendutakse peamiselt MK-sarjale kui ka Otepää etapi populaarsuse sportlaste endi hulgas,“ räägib Leemets. Tema sõnul on tänavune mõõduvõtt kõigile talispordisõpradele suurepäraseks võimaluseks näha rahvusvahelist suusaeliiti meie enda koduõues.

Viimaste andmete kohaselt on Otepääl startimas näiteks Dario Cologna Šveitsist, kes võitis aasta alguses Tour de Ski ning on hetkel MK-sarja üldliider. Talle pakuvad konkurentsi üldarvestuses teisel kohal olev norrakas Petter Northug ning kolmandat positsiooni hoidev rootslane Marcus Hellner. Olümpiavõitja Northug ei ole kusjuures seni veel Eestis poodiumile jõudnud. Samuti on siinne esikolmikukoht puudu Marcus Hellneril.

Naistest stardivad hetke viis maailma edukamat suusatajat - Marit Bjoergen Norrast, Justyna Kowalczyk Poolast, Therese Johaug Norrast, Kikkan Randall USA-st ja Charlotte Kalla Rootsist. Esimesed kolm neist kuulusid mullu ka Otepääl MK-etapi naiste 10 km võistluse esikolmikusse. Kas ajalugu kordab ennast, selgub juba saabuval nädalavahetusel.

Eestlastest on stardis näiteks sprinterid Kein Einaste ja Peeter Kümmel, kes mullu saavutasid Otepääl klassikasprindis vastavalt 11. ja 14. koha. Head tulemust soovivad kahtlemata teha ka mullu kvalifikatsioonisõitudest edasi pääsenud Karel Tammjärv ja Anti Saarepuu.

Otepää MK etapp peetakse 21. ja 22. jaanuaril Tehvandi Spordikeskuses ja sellest võtavad osa 22 riigi sportlased.