Nõmme linnaosa vanema Erki Korpi sõnul on spordinõukoja eesmärk kaasata valdkonna planeerimisse spetsialiste, kes pakuksid välja ideid ja lahendusi linnaosa spordielu terviklikumaks korraldamiseks ning noorte- ja rahvaspordi arendamiseks. „Nõmme on väga palju panustanud sportimisvõimaluste loomisesse, kuid areng ei saa seisma jääda,“ leidis linnaosavanem.

Nõukoja liige Even Tudeberg on sama meelt, et eelkõige püstitatakse eesmärke, mitte ei hakata raha laiali jagama, sest seda raha ju väga palju pole. „Spordinõukoda püstitab eesmärgid, organisatsioon kutsub kõiki ettepanekuid tegema, see on justkui mõttepank, kus igaüks saab esitada oma mõtteid ja ettepanekuid,“ rääkis Tudeberg.

Jaak Uudmäe rõhutas, et tuleb toetada eelkõige laste- ja noortesporti, mis looks eeldused minna koolispordilt üle juba professionaalsele tasemele.

„Kindlasti arutame linnaosa sporditemaatika läbi Tallinna spordi- ja noorsooametiga, spordihalliga, erinevate alaliitudega, olümpiakomiteega, Audentesega. Samuti vaatame, milliseid spordiprojekte on toetanud riik, kas otse või läbi Hasartmängumaksu nõukogu,” lisas Erki Korp.

Lähiajal on linnaosavalitsusel kavas kokku kutsuda ka Nõmme spordiklubide ümarlaud, kus arutatakse nii klubide plaane kui tutvustatakse linnaosavalitsuse võimalusi sporditegevuse toetamisel. 2012. aastal on linnaosa eelarves laste- ja noorte spordiprojektide toetamiseks ligi 10 000 eurot. Selle summa suurendamiseks on kavas eelarve sees otsida lisavõimalusi.