Nimemuutuse taga seisavad peakorraldaja Mario Kalmre kinnitusel muudatused võistluse sponsorite koosseisus ning ka võistluse kasvav rahvusvaheline haare – peale Eesti toimuvad festivali nime all juba paar aastat suvised võistlused Helsingis ning silmapiiril on võistlused peale Soome ka teistes riikides.

“Session on kogenud äärmiselt kiiresti kasvavat meedia ja publiku huvi kasvu. Viimastel aastatel on võistlus saavutanud globaalse tuntuse ning jõudnud võistlustasemelt ja ürituse kvaliteedilt maailma tippu. Nimemuudatusega saab Simple Sessionist iseseisev kaubamärk, mis võimaldab võistlusel edaspidi toetajate koosseisust sõltumatult ühe nime all tegutseda,” sõnas Kalmre.
Kui harilikult leiab eestimaine ekstreemspordi tähtsündmus aset veebruari alguses, siis tänavu saavad rula- ja trikirattafännid oma iga-aastase Simple Sessioni elamuse kätte tavapärasest pisut kevadisemal ajal. Korraldajad avaldavad lootust, et selleks ajaks annab ilm võimaluse üle maailma kokku lendavatel sportlastel Tallinnaga ka ratastel ja ruladel tutvuda.

Maailma üheks rula- ja BMX-rattasõidu tippvõistluseks peetav Simple Session paistab ka tänavu taas silma muljetavaldava võistlejate nimistuga kogu maailmast, kust ei puudu nii juba ilma teinud sõitjad kui ka uued talendid. 31. märtsil ja 1. aprillil toimuva Simple Session 12 piletid saabuvad müügile veebruari alguses.