Kvitova alustas kiiret tõusu just Brisbane'is, kus poolfinaalis alistas Anastasia Pavljutšenkova ning finaalis Andrea Petkovici. Samad vastased alistusid ka Kanepile möödunud nädalal.

Austraalia lahtisteks oli Kvitoval 28. positsioon, Kanepil see hooaeg vastavalt 26. Tšehhitar jõudis seal veerandfinaali, kus pidid tunnistama Vera Zvonarjova paremust.

Juba veebruaris saatis Kvitovat jällegi edu ning hooaja teine turniirivõit tuli Pariisis. Kiirele tõusule järgnes pikk langus kui tennisisti saatis ebaedu Dubais, Indian Wells'is, Nassaus ning Miamis.

Kuid aprillis Madridis ning mai alguses Prahas võttis Kvitova jällegi säravama karika ning oli tõusnud maailma 10. numrbiks.

Suurvõit tuli Wimbledonis. Finaalis alistus Maria Šarapova ning Kvitova tõus jätkus.

Imeline hooaeg kulmineerus WTA aastalõputurniiril, kus 21-aastane neid alistas kõik vastased, sealhulgas Wozniacki ning finaalis Victoria Azarenka ning maailma esinumbri koht jäi sammu kaugusele.

Kvitova näitas, kuidas üks hooaeg võib kõike muuta. Kanepi on juba teada andnud, et sooviks sel hooajal aastalõputurniiril mängida. Saab näha, kas ja kui kaua suudab meie esitennisist noorema konkurendi jälgedes astuda.

AVALDA ARVAMUST: Kas Kanepi suudab sarnaselt Kvitovale sel hooajal Grand slämmi võita ning maailma esikümnesse tõusta?