Varem teatas Hollandi jalgpalliliit, et mäng peetakse uuesti tühjade tribüünide ees, kuid Ajaxi palvele tuldi vastu ning lubati pealinna klubil publik moodustada vaid lastest, kuigi klubi soovis, et selle õiguse saaksid ka naisterahvad. Alaliit aga teatas, et niimoodi mindaks vastuollu naiste ja meeste võrdse kohtlemise seadusega.

Piletid on klubile ja põhikoolidele tasuta kriteeriumi alusel, et kuue lapse kohta, kes on kuni 12 aastat vanad, võib järelvaatajana mängul kaasas olla üks täiskasvanu.

Täiskasvanud näevad tasuta kordust

Esimesel katsel jäi Ragnar Klavani koduklubi Alkmaari ja Ajaxi kohtumine 37. minutil pooleli, sest AZ väravavaht Esteban sai platsile jooksnud jalgpallihuligaani löömise eest punase kaardi ning Alkmaari peatreener otsustas mängijad platsilt ära kutsuda. 

Ajax plaanib üritusse kaasata kõik Amsterdamist 10 km raadiuses olevad põhikoolid. Koos klubi sponsoriga korraldatakse 40 bussiga laste vedu koolist staadionile ja tagasi, vahendab DutchNews.nl.

Ühtlasi on Ajax jõudnud tehinguni kanaliga Eredivisie Live, et hooajapileti omanikud, kes olid soetanud pääsme esialgsele mängule, võivad korduskohtumist tasuta kordusest vaadata. AZ on oma toetajatelt juba piletid tagasi ostnud.

Vaata videost: