"Mil moel see turniirivõit tuli, on natuke ehmatav. Eks paistab, mis Melbourne'is toimuma hakkab, aga avalöök oli väga korralik," rääkis Uba Vikerraadio saates "Spordipühapäev". "Kaia tõstis turniirivõiduga ja eriti mängude skooridega oma aktsiaid - enamus neist olid ju kõik 6:1, 6:2 võidud. On eksperte, kes kunagi ei eksi, ja need on kihlveokontorid. Kaia koefitsent on seal tugevasti langenud, loomulikult on see teistele tormihoiatuseks, aga piisab ühest halvast päevast või vastase heast matšist... Midagi pole veel kellelegi garaanteeritud, mis siis, et turniir on just võidetud."

Uba loodab, et Austraalia lahtistel meistrivõistlustel ületavad enda seniseid kordaminekuid kõik kolm Eesti tennisisti - Jürgen Zopp, Kanepi ja noorteturniiril Anett Kontaveit.

"Kuna ma olen üdini positiivne inimene ja elan südames Eesti tennisemängijatele tugevasti kaasa, siis loodan, et Zopp jõuab esimest korda suure slämmi turniiri põhitabelisse, edasi loeb juba see, kuidas loosiratas keerleb. Miks mitte ei võiks Anett pärast Orange Bowli võitu ja üldse hea eelmise hooaja järel minna püüdma noorte grand slami tiitlit ning sama soovime ka Kaiale - samalaadse mänguvormiga nagu Brisbane'is võiks ta vähemalt oma praegused suurte slämmide veerandfinaalide kohad küll üle mängida, see oleks päris äge."

Australian Openi põhiturniir algab 16. jaanuaril.

Zopp kaotas laupäeval Sydney turniiri kvalifikatsiooni avaringis bulgaarlasele Grigor Dimitrovile, kes pärast teise ringi võitu otsustas turniirist sootuks loobuda, viidates väsimusele. Dimitrovi asemel pääses kvalifikatsiooni kolmandasse ringi kohalik tennisist Adam Feeney. Kaia Kanepi Sydney's ei võistle.