10+10 km suusavahetusega sõidus 17. koha saanud Rickardsson olevat umbes kilomeeter enne finišijoont kasutanud vale rada. Karistuseks tõsteti ta eilses sõidus viimaseks ning liidrile Petter Northugile üle üheksa minuti kaotav rootslane on nüüd üldarvestuses 78., kohe eestlaste Eeri Vahtra ja Peeter Kümmeli ees.

Rootsi suusaliit on teatanud, et aktsepteerib karistust ega kavatse FIS-i otsuse vastu protestida.

"Teadsin, et kaldusin vabatehnikarajast pisut kõrvale, kuid ei teadnud, et see oli keelatud. See polnud kindlasti mõeldud võistluse segamisena," ütles Ricardsson ajalehele Expressen.

Emil Jönsson tunnistas väljaandele tv2.no antud intervjuus, et tundis end uue aasta hommikul kohutavalt halvasti ega tea veel isegi, mis tal täpsemalt viga on. "Pean kõigepealt välja nuputama, mis kurat mul viga on. Mul pole õrna aimugi, mis edasi saab," jättis Jönsson Touri jätkamise veel lahtiseks. "Pole mõtet 5 km sõidus startida, kui ma end samamoodi tunnen."

See selgitus seletab ilmselt ka tema eilset kehva esitust 30. koha näol. Üldarvestuses hoiab Jönsson 32. kohta, kaotades Northugile kolm minutit ja 43,9 sekundit.

Parim rootslane Marcus Hellner jätkab suusatuuri üldarvestuses kuuendal kohal. Northugi järel on teine šveitslane Dario Cologna (+1,1), kolmas Aleksander Legkov (+52,3), neljas venelane Maksim Võlegžanin (+59,8) ja viies kanadalane Devon Kershaw (+1.03,3). Parima eestlasena hoiab Aivar Rehemaa viis etappi enne lõppu 38. kohta (+4.17,1).

Tour de Ski on katkestanud 11 meest, nimekamad neist on ameeriklane Andrew Newell, norralane Ola Vigen Hattestad, poolakas Maciej Kreczmer ja austerlane Manuel Hirner.