"Mõnes mõttes tahaks koju küll sõprade ja sugulaste juurde, teisalt jällegi on mõnus detsembrikuus ilma särgita käia," kirjeldas olusid Ivanov. "Teil seal kõige parem ilm vist ei ole?"

"Need on üldse mu esimesed jõulud kodust eemal. Muidu oleme perega kodus, inimesed laua ümber ja palju sööki. Seekord on teistpidi," rääkis Zopp, kes koos Kaiaga asub täna teele Brisbane'i poole, valmistumaks aasta viimasel päeval algavaks Brisbane'i tenniseturniiri kvalifikatsiooniks. Ivanov tuleb esmaspäeval tagasi Eestisse.

Eile õhtul tegi visiidi Pattayasse kõigi kolme tennisisti ühine sponsor, Tallinki juhatuse esimees Enn Pant, kes korraldas neile vaikse õhtusöögi. Midagi suurt tennisistid ette võtta ei jõuagi, sest treeninglaager on olnud kurnav ning iga vaba hetk kulub puhkamise ja taastumise peale.

"Mahud on suured. Päris väsinud oleme juba laagri lõpuks, aga see on selline hea väsimus, mitte kurnatus. Nüüd tuleb koormusi vaikselt alla lasta, et jõuaksin võistlusteks ilusti välja puhata. Eelmisel aastal jäi Brisbane'i põhiturniirist väga vähe puudu, kindlasti saab seal väga raske olema. Tahaks enne Australian Openit võimalikult palju mänge saada," sõnas Zopp.

Pattayas elavad eestlased seitsme tenniseväljaku ja jõusaaliga hotellis, kohas, mis lubab neil ainult oma põhitegevusele keskenduda ega kisu väga kauaks linna peale jalutama. Zopp, Ivanov ja Kanepi võtavad mõõtu nii üksteiselt kui ka samas laagris viibivatelt Vene ja Usbekistani tennisistidelt.

Teiste seas on Zopile ja Ivanovile sparringupartneriks olnud maailma esikümnesse kuulunud venelane Mihhail Južnõi ning oma parimatel päevadel ATP-edetabelis 20. kohal asunud Dmitri Tursunov, kes pidi siiski käevigastuse tõttu laagrist enneaegselt lahkuma.

Treeneritena tegelevad Eesti poistega Pattayas Zopi isiklik juhendaja Pasi Virtanen ning Kanepiga kaasas olev Silver Karjus.