“Kõik läks kokkuvõttes hästi, nii tulemuste kui ka mängulise arengu poolest. Tagasilööki vigastuse või vormilanguse näol samuti polnud,” ütles Kontaveit.

Meenutame, et Kontaveit saavutas 2011. aastal kolm esikohta naiste ITF-i turniiridel ja kaks võitu juunioride seas, neist teise maailma ühel tuntuimal noorteturniiril Orange Bowl’il. Ning vähem oluline pole ka see, et need võidud jaotusid aastasse üpris ühtlaselt.

Tähtsaimaks pidas Kontaveit mõistagi Orange Bowl’i võitu. “Olen kuulnud, millised mängijad on selle turniiri varem võitnud. Kuid ega need nimed nüüd mulle kindlamat tunnet ei anna – edaspidi tuleb edu ikka ise kätte võidelda,” sõnas Eesti parim noortennisist.

Kodus ei saanud Kontaveit pärast talvist Federation Cupi üldse mängida. Kui mullu tuli ta Eesti meistriks ning mängis ka Mastersil, siis tänavu langesid neile aegadele vastavalt Wimbledoni noorteturniir ja Orange Bowl. “Tahaks küll kodus ka vahel mängida, ent kui välismaal on tähtsamad turniirid, tuleb neid eelistada,” ütles Kontaveit.

2012. aasta plaanide kohta arvas Kontaveit, et naiste turniiridele tuleks rohkem keskenduda, kuid suure slämmi noorteturniiride ning neile eelnevad soojendusvõistlused teeb ta kaasa. Kontaveit sõidab 25. detsembril treeningulaagrisse Dubaisse ja sealt järgmise aasta 8. jaanuaril Austraaliasse. Australian Openi noorteturniir algab 22. jaanuaril.