Kuueliikmeline Dalkia järelkasvutiim jätkab 2012. aasta hooajal koosseisus Grit Šadeiko (seitsmevõistlus), Tanel Laanmäe (odavise), Rasmus Mägi (400m tj), Liina Laasma (odavise), Igor Syunin (kolmikhüpe) ja Mari Klaup (seitsmevõistlus). Uute liikmetena kuuluvad tiimi esimest aastat noorsooklassis võistlevad Laasma ja Mägi, kes vahetasid välja kettaheitja Priidu Niidu ja kümnevõistleja Hendrik Lepiku.

Eesti Kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi sõnas, et järelkasvu toetamine on üks alaliidu prioriteete. „Toetades täiskasvanute klassi jõudnud noorsportlasi, loodame innustada konkurentsi ja püüdlusi paremate tulemuste poole,“ lausus ta.

Dalkia tiimi projektijuht Jaanus Kriisk märkis, et U23 Dalkia järelkasvutiimi projekt toetab sportlasi kõige õigemas vanusegrupis. „Just selles vanuses esitatakse esimest korda endale teadlikult küsimused: "Kas ma tahan saada tippsportlaseks?", "Kas ma suudan elada ja treenida 4-5 aastat täieliku pühendumisega?"," Kas ma treenin õigesti, et areneda?",“ leidis Kriisk.

„Mullu vastu võetud otsus luua perspektiivikamate noorsportlaste toetuseks Dalkia järelkasvutiim on ennast Grit Šadeiko U23 EM-i kuldmedali näol juba igati õigustanud,“ tõdes Dalkia tütarettevõtte AS-i Tallinna Küte juhatuse esimees Kristjan Rahu. „Oleme alati püüdnud toetada kõrge potentsiaaliga võistkondi või alaliite. Šadeiko tõestas Ostravas, et on oma vanuseklassis Euroopa parim. Medalipotentsiaali on kindlasti ka teistel tiimiliikmetel. Tervitame tiimi juunioride vanuseklassis tegusid teinud Liina Laasmad ja Rasmus Mägi, keda ootavad noorsooklassis uued väljakutsed,“ lausus Rahu. Dalkia on Eesti sporti panustanud pikemat aega – ettevõte on aastaid toetanud Eesti korvpalliliiga meeskonda ja Eesti Kergejõustikuliitu ning toetab praegu ka Eesti Käsipalliliitu.

Kergejõustiku Dalkia järelkasvutiimi eesmärk on tagada noorsooklassi (U23) silmapaistvamatele sportlastele võimalused intensiivsemaks sportlikuks tööks ja sportlaskarjääri alustamiseks täiskasvanuklassis ning suurendada kodumaist konkurentsi. Dalkia tiim on planeeritud pikaajalise projektina, mis on lahutamatu osa Eesti kergejõustiku saavutusspordi struktuurist.

Dalkia järelkasvutiimi komplekteerimisel võeti arvesse sportlaste kahe parema määrustepärase tulemuse matemaatilist keskmist perioodil 1. maist 30. septembrini ja selle suhet viimasena kehtivasse MM või OM normi IAAF punktitabeli alusel. Arvesse läksid kahe erineva võistluse tulemused, mis pidid olema saavutatud Eesti või mõne teise IAAF-i liikmesriigi kalenderplaanis olevatel võistlustel. Erandina läks üks tulemus punktiarvestusse mitmevõistluse, maratoni, 10 000 m ja käimisdistantside puhul. Tiimi pääsemise minimaalne tase on 110 IAAF punkti MM-i või OM B-normist.