Ilm oli Fremantle'is päikesepaisteline ja palav. Hommikul puhus vaikne maatuul, mis aga varsti suunda muutis ja tugevnes, nii et võistlejad said pealelõunal alustada sõitudega edelakaarest kiirusega 4-7 m/s puhunud meretuules.

Finn klassis algas Deniss Karpakil (Karpak Sailing Team) võistlus hästi: „Kuigi minu stardid ei olnud täna kõige tugevamad, olin taganttuultes väga kiire ning mul õnnestus finišeerida esimeses sõidus 6. ja teises 5. kohaga.“ Karpak on esimese kahe sõidu tulemusel 72 mehe hulgas 10. kohal, Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) 22. ja 26. finiširesultaadiga aga 47. kohal. Liidripositsioonile asus britt Ben Ainslie.

RS:X naiste purjelaual võistleval Ingrid Puustal (Noblessneri Jahtklubi) läks avapäev samuti päris kenasti: „Sain sõitudes 25. ja 14. koha. Teises sõidus tegin kehvapoolse stardi järel poole valiku osas hea otsuse, olin juba esimeses märgis esikümne kannul ning suutsin seda kohta ilusti sõidu lõpuni hoida.“ Puusta on kokkuvõttes 41. positsioonil. 67 võistleja seas on tugevaimalt alustanud Lee Korzits Iisraelist.

Eesti Laser Radiali purjetajatest sai Anna Pohlak (Tallinna Jahtklubi) täna 39. ja 46. koha ning on 102 naise konkurentsis asetunud 87. positsioonile, Anne-Mari Luik (ROPK) aga finišeeris 45nda ja 44ndana, mis kokku annavad hetkel 94. resultaadi. Kahe sõiduvõiduga juhib belglanna Evi van Acker.

Klassid on kogu avaseeria kestel ehk nii kvalifikatsiooni- kui finaalsõitudes jagatud kahte eraldi startivasse võrdse suurusega laevastikku. Kvalifikatsiooni lõpptulemus määrab võistlejate finaalikoha kas kuld- või hõbefliidis. Finaalsõidud algavad Laser Radial ja naiste RS:X klassides neljapäeval ning Finnile reedel. Pühapäeval võistlevad avaseeria alusel selgunud iga klassi kümme parimat topeltpunktid andavas medalisõidus.

5.-18. detsembrini kestval MM-il võistlevad klassid mitmes osas:
5.-11. detsember – Laser Radial, Finn, RS:X naised
12.-18. detsember – Laser Standard, RS:X mehed, 49er
11.-17. detsember - Star

Perth 2011 MM-i kodulehekülg: http://www.perth2011.com/

Eesti Purjetamiskoondise osalemist MM-il toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Marinepool, LTT, Eesti Loots ja Matek.