Põhinedes nii FIFA maailmameistrivõistluste™ kui UEFA EURO™ turniiridel 1980-ndatel aastatel kasutusel olnud klassikalisel Tango pallil, kujutab adidas Tango 12 endast selle kujunduse moodsat tõlgendust, mis hõlmab ka kahe korraldajariigi – Poola ja Ukraina – lippudest inspireeritud värvidekasutust. Tango kujunduses esineb kolm eritellimuslikku graafilist elementi, mis ülistavad mõlema korraldajariigi maapiirkondade traditsioonide hulka kuuluvat paberilõikamise kaunist kunsti ning mis on seotud jalgpalli võtmepõhimõtetega – ühtsus, konkurents ning kirg.

Lisaks kujundusele iseloomustavad adidas Tango 12 palli termiliselt ühendatud kolmnurksed paneelid, mis tagavad pallile hea ja stabiilse lennu. Iga paneel on kaetud haarduva tekstuuriga, mis toetab jala ja palli kontakti ning parandab palli kontrollimist. Palli välimise pinna all on kootud karkass ning uus sisekumm, mis parandavad õhu palli sees püsimist ning vee imendumise pidurdamist.

Adidas Tango 12 palli, mida on arendatud kaks aastat, testiti kahel rangelt hinnataval meetodil – kvalitatiivne testimine mängijate poolt, mida teostati kaheksas erinevas riigis nii professionaalsete kui algajate mängijate, liigade ja klubide hulgas, ning kvantitatiivne testimine laboris, mille tulemusel järeldati, et adidas Tango 12 vastab ja ületab kõik FIFA poolt heaks kiidetud ametliku jalgpalli standardite tingimused, tehes sellest kõige rohkem testitud palli, mida adidas kunagi loonud on.

Adidas Tango 12 on üheteistkümnes UEFA EURO™ turniiri jaoks valmistatud ametlik jalgpall, mis tugineb adidase jalgpallide arendamise 1963. aastal alanud rikkalikule ajaloole. Selle perioodi jooksul on loodud UEFA EURO™ turniiride jaoks kolm Tango pallist inspireeritud kujundust – 1980. aasta Tango River Plate, 1984. aasta Tango Mundial ning 1988. aasta Tango Europa – seega on adidas Tango 12 ajaloos neljas.

---------------------------

Adidas EURO ametliku jalgpalli ajalugu:

1972: Telstar Mexico

32 paneeliga ametlik jalgpall, mida iseloomustas uus polüuretaanist kate – Durlast – mis suurendas nahast palli veekindlust.

1976: Telstar

adidas Telstar palli iseloomustas Durlast materjali parem lamineerimine, et vee imendumist veelgi vähendada.

1980: Tango River Plate

Uus ikooniline Tango kujundus andis pallile unikaalse välimuse, mis jäi püsima aastani 2000. Palli iseloomustas ka parem Durlast materjal ning parandatud lamineerimise protsess, mis muutis palli veelgi veekindlamaks.

1984: Tango Mundial

Esimene mitte nahast valmistatud jalgpall, mida iseloomustas uus polüuretaanist materjal, millel oli palli pehmenduse suurendamiseks uuendatud kihtide süsteem. See oli esimene kord kui UEFA EURO™ turniiri ametlikul jalgpallil oli UEFA EURO™ turniiri eritellimuslik kujundus.

1988: Tango Europa

Palli veekindluse tagamiseks oli pallil uuendatud polüuretaankate ning õmbluste tihendid.

1992: Etrusco Unico

Lisaks uuele polüuretaanvahule iseloomustas palli eritellimuslik kujundus, millel olid etruski ajaloost inspireeritud lõvipead.

1996: Questra Europa

Palli kontakti ja pehmenduse parandamiseks lisati uus polüuretaanvaht. Kujundus oli inspireeritud inglise roosidest ja inglise liiga kolmest lõvist.

2000: Terrestra Silverstream

Palli pehmenduse parandamiseks lisati uuendatud vahukonstruktsioon ning Tango kujunduse tehniline teostus oli inspireeritud Madalmaade ja Belgia jõgedest ning merest.

2004: Roteiro

Roteiro oli läbimurre jalgpallide arendamisest, sest see oli esimene mitte käsitsi valmistatud jalgpall ajaloos. Uus termilise ühendamise süsteem võimaldas muuta palli vastupidavamaks, parandada selle haarduvust ja vähendada oluliselt vee imendumist. Kujundus ja nimi olid inspireeritud Vasco da Gamast, kuulsast Portugali maadeuurijast ning hõlmas helesinist / hõbedast baasvärvi, mis rõhutas Portugali kui maadeuurijate rahvast.

2008: EUROPASS

Erilise tekstuuriga uus paneelide süsteem arendati selleks, et võimaldada mängijatele ja väravavahtidele paremat palli haarduvust. Kujundus oli Telstar kujunduse uus ja tänapäevasem tõlgendus.