Eelmisel hooajal Eesti parimaks noormeeste treeneriks valitud Priit Sternhofi hoolealused alistasid Riias kohaliku BJSC DSN meeskonna 57:44. Võidule pandi alus esimesel poolajal, mis võideti koguni 40:20. Ainsana viskas võitjate kasuks kahekohalise arvu punkte Georg Tambre, kelle arvele jäi 18 punkti. BJSC DSN on nüüd saanud kuuest mängust neli kaotust ja HITO/Jõhvil on jätkuvalt täisedu.

Tänases mängus on KK HITO/Jõhvi vastaseks BC Ridzene, kes sai kutse liituda liigaga pärast seda kui selgus, et esimesele etapile minemata jätnud Tallinna BC Kalev osavõtust loobus.

Laupäeval kohtub KK HITO/Jõhvi nendega esikohta jagava Sopoti BC Trefl meeskonnaga ning päeva teine vastane on eestlastel BS Riga. Pühapäevases mängus on idavirulaste vastane BC Liepaja.

Septembri lõpus peetud esimesel etapil viie võiduga viiest mängust esikoha saanud KK HITO/Jõhvi alistas tookord Peterburi Spartaki 52:51, Moskva Dünamo 62:41, Minski BGUIR/RCORi 76:47, Moskva regiooni Himki 58:52 ja BS Volgogradi 46:41.

Kokku mängib Euroopa noorte korvpalliliiga U16 vanuseklassis (s. 1992 ja hiljem) 16 meeskonda. Pärast üheringilist põhiturniiri pääsevad neli paremat superfinaali.

KK HITO meeskonnal on selles sarjas ette näidata kahest eelmisest hooajast 1994. aastal ja hiljem sündinud poiste aastakäigus võisteldes 32 meeskonna seas saavutatud neljas koht.