“Otsuse loobuda Vene kodakondsusest tegin kevadel, kui mind enam koondisse ei kutsutud,” sõnas Karpin Molodjož Estoniile.

Suvepuhkuse ajal kodakondsuseks vajalikud dokumendid korda ajanud Karpin on isaliini pidi Eesti õigusjärgne kodanik.

“Eesti koondise eest ma siiski mängima ei hakka, sest jalgpallurikarjääri olen sidunud Venemaaga. Eesti jalgpallijuhid pidanuks minu vastu huvi tundma vähemalt 1992. aastal, kuid siis polnud neist midagi kuulda.”

Eesti kodakondsuse kasuks aitas Karpinit kallutada ka asjaolu, et tõenäoliselt liitub Eesti Euroopa liiduga ning Hispaanias elades on Eesti passiga siis lihtsam elada.

“Vastse Eesti kodanikuna kavatsen kindlasti minna 14. septembril referendumile ning hääletada Euroopa liiduga liitumise poolt,” sõnas Karpin Den za Dnjomi vahelehele Nakanune.

Sama soovitab Karpin teha ka kõigil Eesti kodanikest muust rahvustest inimestel.

Karpin on 1990. aastate keskelt mänginud Hispaanias, esmalt San Sebastiani Real Sociedadis, siis Valencias ja Vigo Celtas. Enne eelmist hooaega siirdus ta uuesti Real Sociedadi, mille ridades tuli Hispaania meistrivõistlustel teiseks ja hakkab eeloleval hooajal mängima Meistrite Liigas.

Venemaa koondise eest on Karpin mänginud 73 kohtumises ja löönud 17 väravat.

Pärast jalgpallurikarjääri lõpetamist plaanib Karpin koos abikaasa ja kahe tütrega jääda elama Hispaaniasse, varsti valmib Vigos Karpinite enda maja.