õistlejaterivi avavad tänavu nii SWRC kui IRC sarjas osalevad Karl Kruuda ja Martin Järveoja, kelle autoks on Ford Fiesta S2000. Sarnaselt nendega püüavad N4 klassi punkte Sander Pärn-Ken Järveoja, Raul Jeets-Andrus Toom, Janis Vorobjovs-Guntars Zicans, Rainer Aus-Rein Jõessar, Margus Murakas-Henri Murakas ja meistrisarja liidrid Kaspar Koitla-Andres Ots. Need mehed on läbi hooaja väga võrdselt sõitnud ja võib kindel olla, et põnev heitlus meistrisarja punktide nimel läheb edasi ka Alo-TV Mulgi rallil.

Nädalavahetus näitab, kas Mulgi ralli saab teise kahekordse võitja (varem Georg Gross 2009 & 2010), kui stardis on 2006. aasta võitja Renee Pohl. Kaardilugejaks on tänavu Henri Hallik ja võistlusautoks suure A-rühma Mitsubishi Lancer EVO 7.

Ka teistes meistrivõistluste klassides on esindatud kõik võistlejad, kes soovivad tänavu meistritiitlit enda valdusesse saada. Kaheveoliste klassis A7 on näiteks stardis Siim Plangi ja Marek Sarapuu, kes võivad endale Mulgi rallil kindlustada meistritiitli.

Alo-TV Mulgi rallile antakse start traditsiooniliselt Viljandi keskväljakult, see leiab aset reedel, 16. septembril kell 18.00. Teise päeva start on kell 10.40 ja esimene võistlusauto jõuab Mulgi ralli finišisse Viljandi keskväljakul kell 17.15. Kokku sõidetakse Mulgi rallil kümme kiiruskatset, mille kogupikkus on 104,8 kilomeetrit. Reedesel päeval sõidetakse kokku neli kiiruskatset (kaks korduvkatset) ja laupäeval kuus kiiruskatset (kolm korduvkatset). Korraldajate sõnul on ka tänavu jätkatud Mulgi ralli traditsiooni pakkuda sõitjatele uusi ja põnevaid katseid, mis tänavu jäävad Viljandist lõunasse.

Alo-TV Mulgi ralli on tänavu esmakordselt käima lükatud E-Cup karikasarja teiseks etapiks. Selles arvestuses osalevad sõitjad stardivad laupäevastel katsetel koos teiste sõitjatega. Need E-rühma sõitjad, kes osalevad nii Eesti meistrivõistluste etapil kui E-Cup etapil, sõidavad reedel ja laupäeval ning saavad tulemuse kirja nii Eesti meistrivõistluste etapilt kui E-Cup etapilt.