LHV Panga preemia pälvinud Prinsi taktikepi all teenis Kalju juulis 15 maksimaalsest punktist 13, leppides 3:3 viiki vaid FC Floraga. See oli ka ainus mäng, kus lasti endale väravaid lüüa. Paide alistati 5:0, Lasnamäe Ajax 3:0, Kuressaare 2:0 ja Sillamäe Kalev 3:0.

Kalju astub augustikuule vastu teisel kohal. 21 mängust on kirjas 45 punkti. Kaks mängu vähem pidanud Florast jäädakse kahe silma kaugusele.

Vaatamata Levadia keerulisele kuule, kuhu mahtusid tehniline kaotus, langemine eurosarjast ja peatreenerivahetus, kerkis esile nende veteranründaja Vitali Leitan. Viies mängus lõi ta üheksa väravat. Kolm Lasnamäe Ajaxile (4:1), kaks Sillamäe Kalevile (3:2), ühe Transile (1:1) ning kolm Tammekale (4:1).

Esiliigas ei leidunud vastast JK Tallinna Kalevile, kelle juhendaja Sergei Ratnikov igati ootuspäraselt ka kuu parima treeneri tiitli pälvis. Kalevlased alistasid 4:1 Kohtla-Järve Lootuse, 5:0 FC Puuma, 3:1 Valga Warriori, 1:0 TJK Legioni ja 6:0 Tallinna FC Flora.

Napilt ei küündinud puhaste paberiteni FC Infonet, kes nelja võidu kõrvale sai viigi, kui tulemusega 2:2 lepiti FC Levadia II vastu. Viljakal väravasoonel jätkas aga nende 37-aastane vanameister Maksim Rõtškov, kes viies mängus lõi kaheksa väravat. Ainsana jäi sahistamata Levadia II võrk. TJK Legionile (3:1) tulistas ta kolm, Pärnule ühe (3:1), Lootusele kolm (4:1) ja Puumale ühe (2:0).

Meistriliiga kuu parima mängija ja kuu parima treeneri tunnustamist toetab LHV Pank, kes premeerib laureaate kinkekaardiga väärtuses 50 eurot.

Parimate valimisel arvestatakse mängija või treeneri sooritusi vastava kuu jooksul, tabeliseisu, väravaküttide pingerida, hoiatuskaarte, löödud ning sisse lastud väravate hulka, mängitud minuteid, distsiplinaarrikkumisi, ausa mängu põhimõtete järgimist, suhtumist vastasvõistkonda jms. Mälestusesemed laureaatidele annab üle Eesti Jalgpalli Liit.

Meistriliiga eelmiste kuude parimad:
Märts: Martin Reim (Tallinna FC Flora) / Marius Bezykornovas (Narva JK Trans)
Aprill: Aleksandr Puštov (Tallinna FC Levadia) / Sergei Mošnikov (Tallinna FC Flora)
Mai: Sergei Zamogilnõi (FC Kuressaare) / Gert Kams (Tallinna FC Flora)
Juuni: Igor Prins (Nõmme JK Kalju) / Aleksandrs Cekulajevs (Narva JK Trans)

Esiliiga eelmiste kuude parimad:
Märts: Argo Arbeiter (Tallinna FC Levadia II) / Trevor Elhi (Tallinna FC Levadia II)
Aprill: Aivar Lillevere (Tallinna FC Flora II) / Rimo Hunt (JK Tallinna Kalev)
Mai: Sergei Ratnikov (JK Tallinna Kalev) / Rasmus Tomson (JK Tallinna Kalev)
Juuni: Andrei Borissov (FC Infonet) / Hannes Anier (Tallinna FC Flora II)