Eliitseltskonnas võttis liidrikoha juba stardist valitsev meister ja täispika triatloni Eesti tippaja omanik Marko Albert, kes tuli esimesena nii veest, rattarajalt kui jooksurajalt, saabudes Eesti meistrina finišisse juba viiendat korda (varasemad esikohad 2001, 2002, 2008, 2010).

Peale ujumist ja rattasõitu pääses teisena jooksurajale Kirill Kotšegarov (kaotust liidrile 1.30) ja kolmandana Harri Sokk (kaotust 4.10). Neljandana asus jooksurajale M40 parim, noortekoondise treener Margus Tamm oma õpilaste Hans Kormani ja Mart Suurkivi ees.

Albert tõstis 6-ringilisel jooksurajal iga ringiga tempot ja saabus võitjana finišisse ajaga 1:54.03. Kotšegarov suutis heas hoos joosta 2 ringi, siis sai ta herilase käest nõelata ja oli sunnitud tegema pikema hingetõmbepausi. Õnneks midagi hullu ei juhtunud ning ta suutis võistlust jätkata, tasuks Eesti meistrivõistluste hõbemedal. Kolmandaks suutis ennast joosta Suurkivi.

Naistest saabusid rattarajalt koos ning asusid jooksudistantsil kulda-hõbedat jagama Kaidi Kivioja ja Alma Sarapuu. Ka jooksurajal hoidsid meie parimad naised peaaegu ühesugust tempot, kuid Kivioja suutis lõpus siiski oma noorusliku kiiruse maksma panna ning võita veel juunioride klassi sportlasena oma elu esimese Eesti naiste eliitklassi meistritiitli 5-sekundilise eduga Sarapuu ees.

Veteranide klassides krooniti Eesti meistriteks Kadri Possul, Margus Tamm, Eesti Vabariigi rahandusminister Jürgen Ligi, Sulev Veerberk ja Aado Liblikmann.

Lastedistantsil võidutses Henry Räppo, kes läbis distantsi ajaga 14.39. Teisena lõpetas Kregor Zirk ja kolmandana Rauno Variku. Neiudude kiireim oli Marie-Elisabeth Martinson (üldkokkuvõttes 9., ajaga 15.47), teise koha saavutas Katre Luikme ja kolmanda Simona Gilberta Luts.