Lämbes suveilmas toimunud Elva Rattamaraton tõi starti enam kui 1500 ratturit, neist 922 võistles põhidistantsil, 394 ratturit 34 km pikkusel AXA poolmaratonil ja 212 väikest ratturit Jänksi lastesõitudes, kirjutab rattaprofid.ee. Rattamaratoni põhisõidu ja poolmaratoni rada, mis raja pikkust arvestades olid suhteliselt lauge profiiliga ja kulges valdavalt kruusateedel oli kuiv, tolmune ning kiire.

Elva Rattamaratoni eel olid eelneva nelja etapiga võrdse punktisumma kogunud nii Caspar Austa kui Raido Kodanipork, kellest vaid ühe punkti kaugusel oli Erki Pütsep.

Sõidu algus oli kiire, suur liidergrupp püsis pikalt koos ja olulisi äraminekukatseid ei olnud. Premium7 vahefiniši võitis Caspar Austa, Erki Pütsepa ja Alges Maasikmetsa ees.

Teist aastat järjest Elva Rattamaratonil triumfeerinud Caspar Austa sõnul pääsesid aga pärast Puhjat vahega ette Allan Oras ja Peeter Pruus.

„Mulle see sobis, sest liidrisärk oli minu seljas ja nemad ei oleks etapivõidu korral üldseisu muutnud,“ sõnas Austa. Viimastel kilomeetritel jooksikute jõud rauges ja lõpusirgele tulid Austa, Oras ja Kodanipork juba koos. „Mul olid selleks ajaks jubedad krambid, aga pääsesin viimasesse kurvi seestpoolt,“ kommenteeris Austa. „Sain hooga Orasest mööda - kodurada toidab ikkagi ja see puhkus, mis pärast Saaremaa tuuri tehtud sai, õigustas ennast ära,“ rõõmustas võitja.