TM Factory Racing meeskonnas sõitev Tanel Leok läks Saksamaale sooviga teha kõvasti parem tulemus kui seda oli Rootsi 18. koht. Kahjuks on nii, et tihtipeale ei lähe asjad nii nagu soovid. Seda tundis omal nahal ka Tanel. Eelkvalifikatsioonis oli Tanel viies, kaotades kiireimal ringil Jevgeni Bobrõševile 0,6 sekundiga. Kvalifikatsioonis oli Tanel 14.

Esimeses sõidus lõpetas Tanel Leok 15. kohal. Sõidu võitis juba kvalifikatsioonis hea hoos olnud Jevgeni Bobrõšev (Honda), kes edestas Antonio Cairolit (KTM) nelja ja Steven Frossardi (Yamaha) 5,6 sekundiga. Teises sõidus pidi Tanel paraku katkestama, kui oli üheksandal ringil. Ka teise sõidu võitis Bobrõšev, edestades sel korral Cairolit 3,7 sekundiga. Kolmas oli Clement Desalle (Suzuki). Kokkuvõttes kuulus etapivõit Jevgeni Bobrõševile, mis tähendab Venemaa motokrossile palju. Viimati võitis venelane GP aastal 1980 ja selleks meheks oli Vladimir Kavinov NSV Liidu GP’l. Kukkumistega hädas olnud Cairoli tunnustas Bobrõševi, öeldes, et mees vääris võitu. Cairoli ise oli kokkuvõttes teine ja kolmas oli Desalle. Tanel Leoki koht oli 19.

Tanel Leok: „Esimeses sõidus kukkusin ja lõpetasin 15. kohal. Teises sõidus start kõige parem polnud, kuid suutsin ennast välja sõita üheksandale kohale, kui tsikkel järgi andis ja katkestasin. Täpset põhjust veel ei tea, kuid ilmselt oli selleks sidurikorv.“

MM-sarja kokkuvõttes on liider Cairoli (366 p), teine Desalle (348 p) ja kolmas Frossard (326 p). Tanel on 13 ja punkte on tal 146. Tanel Leoki järgmine start on juba kolmapäeval, 13. juulil, kui toimub Väino
Leoki rändkarikale peetav Sõmerpalu motokross. Kohal on ka Saksamaa GP võitnud Bobrõšev, eelmise aasta MX3 klassi maailmameister Carlos Campano ja paljud teised kiired sõitjad.