Optimist ja Zoom8 paatidel purjetavad sportlased alustasid karikasarja mai lõpus Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatil. Juuni keskpaigas Pirital peetud Eesti Karika teisel etapil, Kalevi Jahtklubi meistrivõistlustel Optimist ja Zoom8 klassid kavas ei olnud. Seega on noored eeloleval nädalavahetusel võistlustules teist korda.

Avaetapi järel on Optimistil juhtimas Markus Lilienthal (Rein Ottosoni Purjespordikool/Zuxu Team) Juuso Roihu (Tallinna Jahtklubi) ning Uku Kuusmaa (Haapsalu Purjespordikool) ees. Zoom8 klassis aga asub liidripositsiooni kaitsma Kristo Õunap (Saaremaa Merispordi Selts), teist kohta on hetkeseisuga hoidmas Kätlin Tammiste (ROPK) ning kolmandat Henri Roihu (TJK).

Regati avamine toimub homme kell 12.30 Kalevi Jahtklubis. Esimese sõidu stardisignaal antakse reedel kell 14, laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kell 11.

Spinnakeri regati korraldab Eesti Optimist Klassi Liit koostöös ESS Kalev Jahtklubi ja Eesti Jahtklubide Liiduga.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karikas koosneb kokku kuuest regatist noorte- ja olümpiaklassidele. Eesti Karikas algas 27.-29. mail Roomassaares Saaremaa Merispordi Seltsi regatiga. Teiseks etapiks olid 17.-19. juunil Tallinnas aset leidnud Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused, kolmandaks aga samuti Tallinnas toimuv Spinnakeri regatt 8.-10. juulil. Järgmine osavõistlus sõidetakse 19.-21. augustil Lohusalus Tallinna Jahtklubi karikavõistluste raames. Eelviimaseks etapiks on 9.-11. septembril peetav Pärnu Sügisregatt ning viimaseks 23.-25. septembril Tallinna Nädala regatt. Noorimate klass Optimist võistleb kokku neljal regatil, millest lõppkokkuvõttes lähevad arvesse kolm paremat tulemust, ülejäänud klassidel on osavõistlusi kolm ning mahaviset ei toimu.

EJL Olümpiapurjetamise Eesti Karika infolehekülg: http://www.puri.ee/web/index.php?lang=et&page_id=1044

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Tallinna Sadam, Starter, Vopak E.O.S., Eesti Loots, Matek, LHV, LTT, Marinepool, NG Investeeringud ja Planestar.