Sepa sõnul on mõistagi iga sportlase tähtsaim ülesanne realiseerida end spordiareenil. Samas kui me poolriiklikult oleme otsutanud selliseid inimesi premeerida, esile tõsta, austada ja eeskujuks seada, siis on vist mõistetav, et aasta parim peaks tähendama ka praktikas aasta, mitte näiteks 10 või 11 kuu parima tunnustamist.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) puhul aga paraku nii jälle lähebki, sest selle aasta parima sportlase valimine lõppeb 17. detsembril, ujujate tähtsaim rahvusvaheline tiitlivõistlus aga saab joone alla alles 19. detsembril. Sarnane olukord oli ka eelmisel aastal ja ilmselt saab olema ka tulevikus kuniks EOK ei muutu vähe paindlikumaks või korrektsemaks.

Sepp kirjutab oma blogis järgmist: nii ei näe tänane asja korraldus EOK poolt just soliidne ja sportlik välja. See oleks sama, mis 800 m jooksus 400 meetri kiireimale võidupärg kaela riputada ja seletada, et kohtunikel on kiire, et muidu ei jõua autasustamist neile sobival ajal läbi viia.

Ja olgu selgelt välja öeldud, et asi pole Jane Trepis või Triin Aljandis, vaid lihtsalt põhimõttes - kui on ikka spordiaasta parimad, siis olgu spordiaasta läbi enne kui need parimad selguvad! Ja pole need rahvusvahelised tiitlivõistlused nii külavõistlused midagi, et ei võiks muuta Eesti spordiajalugu!