Slaalomi meistritesarja lõpetanud etapp peeti rasketes võistlusoludes, mis olid kantud üha tugevnevast tuulest, pidevast võistlusvarustuse vahetamisest ning väljakutsetest vahelduvate tuuleoludega ja ebakorrapärase kõrge lainega toimetulemisel. Kui esimest võistlussõitu saatis tuul kiirusega 10-12 m/sek siis järgmisteks sõitudeks pidi suurem osa võistlejaist varustuse välja vahetama - puhangud küündisid juba 16 m/sek. Finaalsõitudeks andis tuul aga taas järele ning nii mitmedki võistlejad olid jällegi sunnitud taglast vahetama.

Laupäeval, mis jäi ka ainukeseks võistluspäevaks, õnnestus läbi viia neli väljalangemissüsteemil baseeruvat sõitu. "Võistlejad jagatakse gruppidesse vastavalt kevadel toimunud Eesti meistrivõistluste esimese etapi tulemustele ning eelsõitude tulemustele tuginedes kuulutatakse välja parimad, kes võtavad mõõtu finaalsõitudes" selgitas võistluse kulgu peakorraldaja Alar Vettik. "Nelja sõidu tulemusest kehveim kuulub aga mahaarvamisele".

Kolmes arvesse läinud sõidus noppis esimese koha punktid Erno Kaasik (EST 2), kes ületas kõigis sõitudes finišiliini esimesena. Stabiilset sõitu näitas ka 2008.a Pekingi olümpiamängudel osalenud Johannes Ahun (EST 99) olles kõigis sõitudes teine. Juunioride arvestuse Eesti resultatiivseim sõitja John Kaju (EST 24) asetus Ahuni järel kolmandale kohale.
Esimese etapi järel liidripositsiooni hoidnud Martin Ervin (EST 202) asetus aga tulemustetabeli 8ndale reale, seeria kokkuvõtlikes tulemustes aga neljandale kohale.

Annika Valkna, ainus naissurfar, kes EMV sarjas kaasa tegi, lõpetas tiitlivõistlused 17. kohaga üldarvestuses ning 6. kohaga juunioride arvestuses. Valknale kuulub ka käesoleva aasta harrastajate sarja Bacardi Fun üldvõit.

Juunioride arvestuses paistsid Kaju kõrval silma ka Eesti üks parimaid purjelaua vabastiili sõitjaid Tony Mõttus ning nii slaloomi kui ka formula laual osav Roland Mik, kes  saavutasid vastavalt teise ja kolmanda koha.

Eesti meistrivõistluste sari, milles osales ühtekokku 37 sportlast, on selleks hooajaks lõppenud. Tulevikuplaanidest rääkides on mitmete purjelauaklasside suurvõistlusi korraldanud Vettik optimistlik: „Ka järgmisel aastal on plaanis korraldada vähemalt kahe-etapiline meistritesari, millest üks kuulub ka Baltikumi karikavõistluste - Baltic Cup sarja."