Sarja üheks eesmärgiks on alustada treenimist 2016. aasta olümpiale pääsemiseks.

„Peale järgmisi suveolümpiamänge on golf taas olümpiaalade hulka arvatud ja selleks vajaliku kvalifikatsiooni saavutamine on eesootaval kuuel aastal eesmärk omaette," märkis Eesti Golfi Liidu peasekretär Rein Raudsepp. „Täna on Golfi Liidu põhiküsimus see, kuidas saada oma mängijad aktiivsemalt rahvusvahelistele turniiridele osalema ja samas saavutada Eesti väljakutel selline tase, et maailmanimed ka siia tuleksid."

Rein Raudsepa sõnul on Eestis praegu kolm-neli heal tasemel golfiväljakut, mis olümpiale harjutamiseks sobivad. „Järjest enam on kohalikke võistlusi jõudnud sellisele tasemele, et neilt saab koguda WAGR (World Amateur Golf Ranking) punkte, mille alusel rahvusvahelistele võistlustele mängima pääseb," rääkis Raudsepp. „Väljakute head taset näitab ka aasta-aastalt kasvav golfituristide hulk, kes tulevad siia eelkõige naaberriikidest ja Skandinaaviast. Sel suvel võis neid olla üle 15000."

Eestis on regulaarselt golfimängijaid ligi kaks tuhat, kellest mitmed noored on Raudsepa sõnul väga lootustandvad - meestest näiteks  Mark Suursalu,Egert Põldma, naistest Mari Suursalu ja Mari Hütsi.

Eesti Olümpiakomitee saavutusspordi divisjoni juhi Martti Raju on veendunud, et golfi olümpiale võtmine suurendab selle spordiala populaarsust ka Eestis oluliselt. „Täna ei ole veel teada, kui palju ja millise kvalifikatsiooni alusel golfis olümpiamängudele üldse pääseb, aga rebimine tuleb arvatavasti tihe," märkis Raju.

„Gofil on maailmas suur fännklubi ja olümpiale pääsemisega on Eesti spordihuvilised saanud uue väljakutse. Meil teeb olukorra mõnevõrra lihtsamaks see, et vastupidiselt suurtele riikidele on vaid üks golfiliit, kelle pädevuses on olümpiale eelnevaid tegevusi koordineerida."

Eesti Golfi Liidu sponsori Ernst&Young Baltic ASi partneri Ivar Kiigemägi sõnul tuleb olümpiale mõeldes hakata enam toetama just noori golfareid. „Selleks, et tõelisi golfitalente üles leida, tuleb anda mängimise võimalus rohkematele noortele inimestele," sõnas Kiigemägi. „Arvatakse, et tegemist on liiga kuluka spordialaga ning loobutakse enne kui üldse on golfi proovitud, kuid tegelikult on golfi harrastamine tunduvalt odavam võrreldes Eestis populaarse ralli või motokrossiga. Maailma lõikes on golfis konkurents tihe, mis peaks ambitsioonikaid noori innustama."