34 aastase Kotomitsuki (kodanikunimega Keiji Tamiya) juristi sõnul küsis tema klient, kes nimetatud skandaalis osalemise tõttu Jaapani Sumoliidu (JSL) poolt vallandati, JSL-ilt oma vallandamise asjaolude kohta täieliku selgitust. Kuna ta veenvat vastust ei saanud, siis esitas ta Tokyo ringkonnakohtusse avalduse oma staatuse taastamise kohta.

Seepeale lausus JSL-i juhatuse esimees Hanaregoma: "Ma ei ole kõigi üksikasjadega kursis. Me jätame kõik advokaatide hooleks."

Tamiya tunnistab, et on seotud hasartmängudega, kuid tema karistus on ebaõiglane, sest teised maadlejad diskvalifitseeriti samasuguse eksimuse eest vaid üheks suurturniiriks. Temast sai aga esimene vallandatud ozeki.

JSL-i Direktorite Nõukogu ja sõltumatu uurimiskomisjon võtsid sportlaste süüastet ja karistuste suurust määrates Kotomitsuki vallandamise kohta otsuse lähtudes sellest, oyakata Sadogatake õpilane omas kõrget ozeki auastet, mis pani tema õlule erilise vastutuskoorma ning et ta esialgu oma süüd salgas.

Keiji Tamiyal on aga väga tõsine toetajate ring.

Koosolekul, kus võeti vastu otsus Kotomitsuki vallandamise kohta, seisis kaljuna tema eest oyakata Takanohana. 22 kordne Imperaatori karika võitja, tegi ettepaneku langetada Kotomitsuki makushita divisjoni s.o. võtta temalt sekitori staatus. Kui siiski tehti otsus Kotomitsuki täieliku vallandamise kohta, andis Takanohana sisse lahkumisavalduse, mida aga ei rahuldatud.

31.augustil toimunud sekitoride juhtkonna koosolekul rikishi-kei, mida võib lugeda sekitoride ametiühinguks, pöördusid kahe eliitdivisjoni maadlejad, yokozuna Hakuho ja ozeki Kaio initsiatiivil, JSL-i juhtkonna poole enneolematu palvega, lubada neil osaleda Kotomitsuki dohyolt lahkumise tseremoonia organiseerimisel sumopalees Kokugikan. Nende sooviks on, et vallandatud kolleeg saaks väärikalt lõpetada oma rikishi teekonna.

Nüüd on aga siis selgunud, et Keiji Tamiya ei kavatsegi oma samuraipatsi (mage) maha lõigata.