Kevadel Pärnus avalöögi teinud Bacardi Fun'i võistlusseeria on enne finaaletappi meelitanud võistlejaid ka Tallinnasse ja Saaremaale ning juba teist aastat järjest kulmineeruvad võistlused Hiiumaal. Osalejaterohkust seletab asjaolu, et Bacardi Fun on jõukohane esimesi võistluskogemusi otsivatele surfaritele ning selle vaheldusrikkus on ikka ja jälle võistlema meelitanud ka edasijõudnu tasemel sõitjaid. Sugugi harv ei ole ka see kui võistlustest võtab osa Eesti surfiladvik. Võistluskogemus on väärtuslik kõigile purjelauduritele sõltumata nende oskustest. 

Bacardi Fun'i neljandat etappi korraldab MTÜ Hiiusurf, mis tegutseb juba 2004. aastast. Seda, et purjelauasõit on Hiiumaal poplaarne näitab nii sealse surfiklubi üha kasvav liikmete arv kui ka suur huvi algajakoolituse vastu. Hiiusurfi tegevuse üks põhisuundi ongi algajakoolituse pakkumine ning surfi regionaalne populariseerimine.

"Möödunud aastal osales Hiiumaa etapil 32 purjelaudurit ning ka sel aastal on oodata sama palju võistlejaid," ütleb Martin Berkmann MTÜ-st Hiiusurf. "Usun, et Hiiumaa ja Saaremaa etapid teeb eriliseks võimalus võistlemise kõrval ka reisida ja puhata. Hiiumaale tulles jäävad mandri mured meretaha ning aeg käib omasoodu", tõdeb ta. „Siin leiab 360 kraadi ulatuses pasliku tuulesuunaga ranna ning kohale jõudmiseks ei pea autoga läbima pikemaid vahemaid kui 25km," rõõmustab Berkmann.

Nagu amatööridele mõeldud võistlusel tavaks moodustab võistlusala kahe meremärgi vahele paigutatud külgtuule slaalomrajast. Võistluspäevadel puhuvad prognoosi kohaselt lõunakaare tuuled, kuid esialgsete ennustuste põhjal jääb tuule kiirus võistluste jaoks vajaliku miinimumi, 3 m/sek, piiresse. Vähese tuule korral võistlus siiski pidamata ei jää, sest Bacrdi Fun'i võistlusvarustus on piiranguteta. Nii saab nõrga tuule korral otsustada sobivaima purjelauaklassi kasuks. Eelisterohked on svertlauad, tuule tõustes ka formula lauad.  

Võistlejaid oodatakse Kärdlas asuvasse Dagö sadamasse laupäeval, 11. septembril alates kella 11st. Registreerimisele järgneb kell 13.30 võistluskoosolek, kus peakohtunik jagab selgitusi nii reeglite kui ka võistlusraja kohta. Esimene võimalik start antakse kell 14. Pühapäevased võistlussõidud algavad kell 10.30 ja kell 16.30 toimub sadama õuel Bacardi Fun'i neljanda etapi võitjate autasustamine.