Artiklis pealkirjaga „Uued Saksa mehed” meenutab Alexander Osang enne MM-finaalturniiri tehtud intervjuud Beckeriga, mille käigus agent olevat talle öelnud, millised mängijad meeskonnas on homod ja millised mitte. Becker olevat öelnud, et üks endine koondise mängija on valmis paljastama „kampa homosid” Saksamaa koondises. Ühe uuema mängija kohta ütles juristiharidusega Becker „poolhomo”, vahendab The Guardian.

Osangi väitel seletas Becker uut, osavat, kergemat ja elegantsemat mängustiili, mis on Joachim Löwi hoolealustele omaseks saanud, nende homoseksuaalsusega. See vastandub tüüpiliselt agressiivsemale ja ründavamale Saksa stiilile varasematest aegadest. Koondis mängivat Beckeri sõnul liiga ettevaatlikult, et finaali jõuda.

Osang väidab, et kui Becker rääkis koondislastest kui kambast homodest, noogutasid teised kohalviibinud ajakirjanikud rahulikult ja tundusid juba teadvat Löwi meeskonna ümber levivaid homoseksuaalse vandenõu teooriaid.

Bayer Leverkuseni esindaja, kuhu läheb järgmiseks hooajaks mängima Ballack, ütles, et on šokeeritud. Leverkusenis polevat kellelgi absoluutselt midagi homode vastu.

Homoseksuaalsus on jalgpallimaailmas üks põhilisi tabusid. Ainuke Saksa jalgpallur, kes on end avalikult homoks tunnistanud, on endine regionaalliiga mängija Erfurtist, Marcus Urban. Eksperdid hindavad homode osakaaluks Bundesligas 10 protsenti.