Tallinna Hipodroomi rada on 1050 meetrit pikk ja ülikiire - kiireima ringi rekord ületab 131 km/h. Läbi aastate on Tallinna rada siia meelitanud mitmeid ülinimekaid võistlejaid: inglasest mitmekordne maailmameister Simon Wigg on siin võitnud kahel korral, saksa kuulsus Gerd Riss võidutses 2007. aastal. Ei ole välistatud, et 7-kordne maailmameister Riss tuleb rajale ka sel pühapäeval.

Seni registreerunud võistlejate tase on tugev ning ühtlane, tõotades tasavägist ja haaravat võidusõitu. Kindlatest osalejatest nimekaim on korduvalt MM esikümnesse kuulunud Jörg Tebbe Saksamaalt. Ülikogenud Klaus-Peter Gerdemann on endiselt väga kiire ja valmis üllatusteks - selle tunnistuseks laupäevane võit Norra lahtistel meistrivõistlustel. Starti tuleb ka mitu põhjanaabrit, sh. järgmiseks hooajaks MM-sarja pürgiv noor lootus Appe Mustonen. Osalejate hulgas näeme ka Taani, Venemaa ja Rootsi sõitjaid.

Eesti poolt osutavad neile südi vastupanu Ken Viidas ja Margus Mandre. Tänu kuivale ilmale püsib rajakate kõva, mis lubab ennustada suuri kiirusi.

Võistlus viiakse läbi 12-kohalise tabeli põhjal, toimub 8 kolmeringilist eelsõitu ning B- ja A-finaalid.
Treeningsõidud algavad kell 13.00, võistlejate tutvustamine toimub kell 15.00.

Võistlus on lülitatud Euroopa Mootorrattaspordi Liidu UEM kalenderplaani.