Seekordset suurvõistlust  vürtsitasid äärmiselt muutlikud tuuleolud. Läbi kahe võistluspäeva puhus muutliku suunaga tuul, 4-8 m/sek, mis pani proovile kõigi 27 võistlustulle astunud surfari universaalsuse.

Erinevalt varasemast peetakse käesoleval aastal võistlusarvestust ka liigade lõikes. A-liigasse kvalifitseeruvad kogenud sõitjad, kellel tuleb tulemus välja sõita rada kaks korda läbides. B-liiga sõitjad on vähesema võistluskogemusega ning nende tulemus kantakse võistlusarvestusse ühe ringi läbimise järel.

Kui meistrivõistluste avaetapi A-liigat sõitis 16 Eesti formulistide tuumikusse kuuluvat purjelaudurit, siis B-liiga sõitudesse registreerus 11 surfarit, nende hulgas ka kolm naist. Lõplik paremusjärjestus selgus viie arvestussõidu põhjal.   

Üldarvestuse esikolmiku moodustasid Martin Ervin, Toomas Mölder ja Johannes Ahun, kusjuures Martin Ervin oli parim ka seenioride arvestuses.

Juunioridest kuulus esikoht U20 arvestuses John Kajule, kes oma võistlustulemustega pälvis ülearvestuse neljanda koha.  Juunioride U15 arvestuses võidutses aga Karl-Eerik Saarm, kellele oli see esimene suurvõistlus formulal.

B-liiga sõitude kiireimaks kuulutati  Andres Valkna ning naiste arvestuse resultatiivseim oli Kadi Ilmjärv.

Järmine formula Eesti Meistrivõistluste etapp peetakse 20-22 augustil.