Kohale kutsutud kiirabi viis teadvusel olnud 77-aastase rahvuskategooria kohtuniku Edgar Haaviku raskes seisus Mustamäe haiglasse.

Audentese spordihallist öeldi Delfile, et jah, õnnetus toimus, kuid täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Õnnetus juhtus umbes 45 meetri kaugusel viskepaigast. Kohtunik sai pihta  500 grammi kaaluva noorte odaga, mille ots on suhteliselt tömp.

Eesti rahvusvahelise kategooria aukohtunik ja Eesti Kergejõustikuliidu juhatuse liige Raivo Kornet teatas Delfi Spordile, et tegemist oli noorte heitjate seeriavõistlusega, mida korraldas heitetreener Ants Kiisa.

"Õnnetus juhtus 77-aastase Edgar Haavikuga," sõnas Kornet, kes kutsuti juhtunu järel kohe sündmuspaigale. "Ta on küll üsna eakas kohtunik, kuid heas füüsilises vormis. Tegemist on endise mägironijaga."

"Ta sai odaga riivamisi pihta pea meelekohast tahapoole. Pealtnägijate sõnul midagi väga hullu ei olnud, sest otsetabamust õnneks ei olnud," lisas Kornet, kes esitab Kergejõustikuliidu juhatusele juhtunust aruande.

Pealtnägijate sõnul põhjustas õnnetuse kohtuniku ettevaatamatus ja eredalt paistnud päike. Ühe pealtnägija teatel sai kohtunik odaga pihta külje pealt, kui asetas sektorisse märke. "Kohtunik ei saanud alguses aru, mis juhtus. Sündmuspaigale saabunud kohtunikud surusid haava kinni, sest verd tuli korralikult," teatas pealtnägija Delfi Rahva häälele.

Täna õhtupoolikul tehti kohtunikule Mustamäe haiglas operatsioon. Mees viibib hetkel intensiivraviosakonnas, tema elu ohus ei ole.