- Milline jalgpallimeeskond on sinu arvates praegu maailma parim? Kes on sinu arvates maailma parim jalgpallur? Nii tänasel päeval kui ka läbi aegade.

Hetkel ehk Barcelona ja Xavi. Läbi aegade...igal ajastul omad: Platini, Mattheus, Maradona...

- Kas sinu arvates peaks Henrik Ojamaa saama koondisekutse?

Kui Henrik Inglismaal edasi areneb on see väga loogiline, kuid hetkel ta veel teisi koondise mängijaid üle ei mängi.

- Kes on sinu arust Eesti meistriliiga kõige kõvem ründetalent?

Ründetalente meil Eestis leidub isegi mitmeid, aga kes tõeliselt läbimurde meistriliigas teeb saab näha paari järgneva hooaja jooksul. Sellepärast ei taha ka kedagi nimetada, et mitte poistele asjatuid pingeid peale panna.

- Kas soovite ise treenerina kunagi mõnda välisklubi juhendada? Millal jõuab esimene Eesti treener välismaa klubi treeneriks?

Kindlasti kunagi sooviks. Eesti treenereid on olnud välismaal - Soome Veikkausliigas: Bondarenko, Voolaid.

- Millist euroopa jalgpalliliigat peate kõige tugevamaks? Ja miks just seda liigat?

Inglismaa ja Hispaania liigad. Esiteks kõige ühtlasemad ja teiseks Eurosarjades ka edukaimad.

- Martin tead vist liigagi hästi milline on Floras majanduslik olukord (maksmata palgad jne). Mis sind ajendab sellises olukorras klubi peatreeneriks hakata? Kas sellise koosseisuga on järgmisel aastal võimalik kolmandast kohast kõrgemale tõusta?

Tean väga hästi Flora ja ka üldse Eesti jalgpalli majanduslikku olukorda ja kui otsiks heal järjel klubi, peaksin kohe välismaale pürgima. Leian, et võiksin anda Flora (olen seal ju nii kaua mänginud) arengule oma panuse ja püüda aidata tal taastada/uuendada oma mainet. Järgmise aasta medaleid pole veel kellelegi kaela riputatud.

- Jalkasõbrad teavad ,et kui noore koosseisuga tahad kõrget kohta saavutada, siis peab meeskonnas olema mitu kogenud mängijat ja ka siis kulub kokkumängule mitu head aastat. Mis sa sellest arvad, mitu aastat läheb enne kui Flora kullale hakkab mängima?

Olen nõus, et ideaalne oleks kogemus ja noorus, kuid kahjuks sellest alati ei piisa. Flora klubi ei lähe kunagi hooajale vastu sooviga tulla näiteks kolmandaks. Alati üritame maksimumi, kuid kindlasti ei pruugi see soov kohe täituda.

- Oled sa kindel, et sul jätkub piisavalt treenerikogemust, et kõrgliiga meeskonda treenida? Oled ju siiani vaid oma Jalgpallikooli juhendanud.

Ega enne ei tea kui proovinud pole.

- Mida arvad sellest, et Eestis mängitakse professionaalsel tasemel mänge kunstmurul?

Endalegi meeldis päris muru palju rohkem. Aga mis parata kui elame sellises kliimas, kus murul mängides oleks meie hooaeg kuue kuu pikkune. Loodame, et kunstmurud tulevikus aina paremaks lähevad.

- Milline (Eesti koondise) treener on enim aidanud kaasa Sinu arengule? Ja kes on olnud tõeline pidur?

Olen kõigilt õppinud midagi. Ubakivi pani aluse minu jalgpalluri karjäärile, Teitur andis ettekujutuse professionalismist, Pijpers tänapäevasest jalgpallifilosoofiast (Hollandi vaatenurgast). Piduriks ei pea aga kedagi, lihtsalt mõni treener oleks võinud minu ellu varem tulla.

- Kui välja jätta spekulatsioonid igasuguste üleminekute osas, siis kes on need 11 meest, kes hooaja esimeses mängus FC Floras praeguse seisuga algkoosseisus väljakule jookseks?

Kui seda praegust täpselt ütleksin või ka teaksin, oleksin tõesti rumal. Hooaja ettevalmistus kestab üle kahe kuu ja võib olla nii tõuse kui kukkumisi mängijate arengus.

- Kuidas valmistute hooajaks uute mängijatega? Koosseis on küllaltki noor, Pasi ajal oli Flora trumbiks suurepärane hooaja ettevalmistustöö.

Ettevalmistus määrab suuresti ülejäänud hooaja võimalused ja tõesti Pasilt oli selles vallas õppida. Nooremate ja uuemate mängijate hetkeseisust tuleb esialgu saada võimalikult täpne pilt, et seejärel neid treeningtöösse kaasata.

- Eelmine hooaeg oli koosseis väga heitlik, kindel tuumik puudus. Kas on plaanis kellegi ümber ehitada meeskond, nt Kasimir/Anniste? Tulekul ka välismängijaid? Mis on sinu "salarelv" Levadia vastu?

Kindlasti on treeneritele ja ka meeskonnale lihtsam kui on kindel tuumik, loodame selle töö käigus ka leida. Välismängijatest on hetkel mõned lõunamaa pojad, kuid eesmärk kindlasti eesti poistele võimalust pakkuda. Salarelv poleks salarelv kui sellest räägiksin :).