Hiinas tehtud uuringutest on selgunud, et naatriumglutamaati tarbinud inimestel on kalduvus kaalus juurde võtta. Rottidel tehtud katsetest on aga teada saadud, et aine mõjutab aju küllastuskeskust ja söögiisu teket, kirjutas Aamulehti.

Glutamaate leidub näiteks puljongikuubikutes, pakisuppides, kastmetes ja enamikes valmistoitudes.

Soomes on hakatud vähendama naatriumglutamaadi lisamist koolitoitudele.

Terviseuuringute instituudi Hyks dotsent Kirsi Pietiläinen ütles, et väga kindlaid teaduslikke tõestusi naatriumglutamaadi mõjust söögiisule ei ole.

Siiski on tema sõnul oluline, et lapsed saavad süüa toitu, mille maitset ei ole kunstlikult tugevdatud. Praktikas tähendab see marineerimata liha valmistamist ja kastmete tegemist glutamaate lisamata.

Eesmärk on lisaainest koolitoitudes üldse loobuda, et kõik toidud ei maitseks ühtmoodi, vaid esile pääseksid naturaalsed maitsed.

Lisaainena kannab naatriumglutamaat tootesildil koodi E621.