Järgnevalt ülevaade toiduainetest, mida tuleks süüa, et pikendada oma eluiga.

Küüslauk

Küüslauk annab toidule maitset ning seda võib süüa ilma lisakaloreid saamata. Allitsiin, aine, millest on tingitud küüslaugu tugev lõhn ning maitse, on tegelikult väga tugev antioksüdant. Selleks et kõike vajalikku kätte saada, tasuks küüslauk enne tarbimist purustada ning lasta 15 minutit seista.

Munad

Kuigi rasva ning kolesterooli temaatika on seadnud munade tervislikkuse kahtluse alla, siis tegelikult sisaldab üks muna üheksat kasulikku aminohapet ning kuus grammi tervislikke proteiine. Lisaks sisaldavad munad luteiini (aitab ära hoida silma võrkkesta taandarengut), seaksantiin (samuti hea silmadele ning aitab ära hoida ka kaed) ja koliini (oluline osa aju, närvide ning kardiovaskulaarsete süsteemide reguleerimisel). Lisaks on munad ühed vähesed toiduained, mis sisaldavad D-vitamiini naturaalselt.

Mustikad

Mustikad sisaldavad pigmente, mis on vastumürgiks oksüdatiivsele stressile - üks põhiline vananemisprotsessi komponente. Lisaks aitab mustikas ajul produtseerida dopamiini, mis on oluline õnnetunde, mälu ning kordinatsiooni jaoks.

Spinat ja kapsas

Spinat ja kapsas on täis antioksüdante ning vähi vastu võitlevaid komponente nagu sulforafaan, beetakarotiin, C-vitamiin ja kiudained.  Lisaks sisaldab spinat foolhapet, mis aitab märkimisväärselt parandada lühimälu.

Brokoli

Brokoli on samuti antioksüdant, mis aitab kehal võidelda mürkide ning mitmete vähivormide vastu. Lisaks on seal ohtralt kaltsiumi, mis aitab vältida osteoporoosi ning omandada D-vitamiini.

Lõhe

Lõhe sisaldab rikkalikult oomega-3 rasvhapet, mis on oluline ajule ning tervisele. Omega 3 aitab kaalust alla võtta, parandada meeleolu ning kergendab teatud nahahaigusi.

Peet

Peedid on väga magusad, kuid sisaldavad vähe kaloreid ning foolhapet, mis on üks olulisemaid B-vitamiine. Loomadel tehtud katsed näitavad, et peedi söömine aeglustab naha- ja luuvähi kasvamist.

Linaseeme

Linaseeme sisaldab sarnaselt lõhele ohtralt oomega-3 rasvhapet ning mitmeid fütoöstrogeene.