Koondise treeninguid alustatakse 25. juunist individuaalprogrammide alusel, esimesse treeninglaagrisse kogunetakse 6. juulil Tallinnas.

Koondise ettevalmistuse jooksul mängitakse 7 kontrollkohtumist, sealhulgas ka olümpial osalenud Uus-Meremaaga, kelle peatreener on eestlastele ka BC Kalev/ Cramo peatreenerina tuntud Nenad Vucinic. Lisaks kohtutakse kahel korral Taaniga, ühel korral Soomega ning mõned kontrollmängud selguvad veel kahe nädala jooksul.

Euroopa Meistrivõistluste üleminekumängud on Eestile eriti olulised, sest võidelda tuleb koha eest A-divisjonis. Rinda tuleb pista üleminekuturniiril selliste riikide esindusmeeskondadega nagu Tšehhi, Ukraina ja Ungari (kodumängud vastavalt 5., 17. ja 20. augustil 2009).

Neljaliikmelises grupis tuleb saavutada koht esimese kahe seas. Teised kaks aga kuuluvad automaatselt edaspidi B-divisjoni koosseisu ning nende asemele tõusevad B-divisjonis kaks paremat esinduskoondist.

Korvpallikoondise koduareeniks on traditsiooniliselt Saku Suurhall, kus peetakse kõik kontrollmängud, EM- ängud ja treeningud.

Eesti koondise kandidaadid:

Tagamängijad:

Valmo Kriisa (BC Kalev/Cramo)

Tanel Sokk (BC Kalev/Cramo)

Sten-Timmu Sokk (Tartu Rock)

Tanel Tein (Tartu Rock)

Gregor Arbet (BC Kalev/Cramo)

Joosep Pokla (TTÜ)

Margus Klementsov (Tallinna Kalev)

Gert Dorbek (Tallinna Kalev)

Ääremängijad:

Tanel Kurbas (BC Kalev/Cramo)

Gert Kullamäe (Tartu Rock)

Kristjan Kangur (BC Kalev/Cramo)

Siim-Sander Vene (Kaunase Triobet, Leedu)

Marek Doronin (Tartu Rock)

Martin Müürsepp (-)

Rait Keerles (BC Kalev/Cramo)

Janar Talts (Tartu Rock)

Tarmo Kikerpill (Ateena AEK, Kreeka)

Keskmängijad:

Kristjan Makke (TTÜ)

Joosep Toome (TTÜ)

Viljar Veski (BC Kalev/Cramo)