Eesti Meeste Meistriliiga kannab järgneval kolmel hooajal nime “Eesti Meistriliiga Schenker”. Kolmel järgneval aastal kannab võrkpalli televahendusel üle Kanal 2. Eesti Meistriliiga Schenker hooaeg algab 30. septembril ning lõppeb aprilli alguses.

Sellest hooajast osalevad Eesti Võrkpalliliiga Schenkeris sarnaselt eelmisele hooajale kuus meeskonda — ühtlustunud on võistkondade tase ning lisandunud on varasemaga võrreldes enam võõrmängijaid.

EESTI MEISTRILIIGA SCHENKERI MEESKONDADE TUTVUSTUS

Eelmise aasta meistermeeskond ESS Pärnu VK on loobunud venelasest Kirill Plešakovist. Juurde on palgatud lätlane Aivis Eida ja bulgaarlane Viktor Sharaliev. ESS Pärnu VK loodab sel aastal Eesti pinnal korrata eelmise aasta saavutusi (karika- ja meistritiitli võit) ning Euroopa tasandil jõuda TOP karikasarja alagrupiturniirile ning sealtki võitjana edasi pääseda. Võistkonna eelarve on ligi kolm miljonit krooni, selle täpne suurus sõltub Euroopas saavutatavast. ESS Pärnu VK uus treener on soomlane Pasi Rautio.

Tartu Pere Leib / Cibus on samuti sel aastal palganud uue treeneri - Andres Toode asemel täidab treenerikohustusi Alar Kaljuvee. Meeskonda on lisandunud lätlane sidemängija Andris Krumin? ning Tartu noormängija Rait Rikberg. Meeskonna eelarve on umbes 1,8 miljonit krooni ning meistri- ja karikavõistluste finaalikohast nõrgemat tulemust peavad Pere Leib / Cibuse esindajad algaval hooajal ebaõnnestumiseks.

Eelmise aasta pronksmedali võitjad, sel aastal uue nime Audentes / Hermann all mängivad pallurid loodavad sel aastal finaali jõuda. Meieri / Amerisse lahkunud Aldis Jaundzeikarsi asemele palgati teine lätlane - Raimonds Vilmanis, Viljandi meeskonda lahkus ka Urmas Niitav. Hooaja eelarve on üle 1 miljoni krooni.

TTÜ/Maardu VK osaleb sel hooajal uue suurtoetaja tõttu ka uue nime - Sylvester all. Meeskonna koosseis on eelmise hooajaga võrreldes peaaegu sama — lahkunud on vaid Valeri Aleksejev. Meeskond peab majandama eelarvega 1,6 miljonit, plaanis on mängida karika- ja/või meistrivõistluste finaalis.

Rakvere meeskond Kaubaliinid / Aeroc jätkab peaaegu sama koosseisuga - endiselt koosneb võistkond vaid Rakvere võrkpallikasvandikest. Meeskond on liigas väikseima eelarvega — 700 000 krooni. Meistri- ja karikavõistlustel loodetakse vastupanu osutada kõikidele vastastele.

Eelmise aasta autsaider Viljandi Volle mängib sel hooajal tänu uutele sponsoritele märgatavalt tugevamas koosseisus — meeskonna nimeks on Meieri / Amer. Võistkonda tuli tagasi Urmas Niitav, mängivad ka kolm lätlast — Aldis Jaundzeikars, Edgars Zaizenijs ja Ilgvars Ozolin?. Uue treeneri Teet Tibari juhitav meeskond pürgib nelja tugevama hulka. Eelarve algavaks hooajaks on 1 miljon.

Eesti Meistriliiga Schenker mängudega tehakse algust 30. septembril. Esimeses voorus on vastamisi järgmised paarid: ESS Pärnu VK — Meieri / Amer (mäng algab Pärnu Rabahallis kell 16.00), Tartu Pere Leib / Cibus - Kaubaliinid / Aeroc (TÜ spordihoones 17.00) ja Audentes / Hermann - Sylvester (Kalevi spordihallis 17.00).