Pärast kahekordse olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi emakssaamist ja pisitütre Victoria Krisi kasvatamisele pühendumist tuleb Eesti suusapublikul ka selliste eesmärkidega leppida!

„Meie peamine eesmärk on aga Eesti naiste suusatamist rahvusvahelisel tasemel elus hoida,” selgitas Tramm. „Naistel on praegu paremad olmetingimused ja harjutamisvõimalused, kui Jaak Mael ja Andrus Veerpalul oma karjääri alguses, aga need võimalused ei tee veel võitjaid. Ei pruugi teha ka aasta, kahe või kolme pärast, aga ma oleksin väga rõõmus, kui vähemalt neljagi aasta möödudes on Eestis maailma tippu kuuluvaid suusanaisi.”

10 km klassikasõidus stardivad eestlannadest Liis Kalda, Kaija Udras, Laura Rohtla ja Tatjana Mannima, sprindis lisanduvad Kaili Sirge ning Piret Pormeister. Erinevalt Eesti meeste koondise liikmetest pole neid jaanuaris terviseporbleemid kimbutanud.

„Viimati oli tervisega probleeme Kailil, keda kimbutas haigus detsembri lõpus,” meenutas Tramm.

Sirge, kes näeb endal helgemat tulevikku sprinterina ja loobus Otepää 10 km sõidust, sai jõulude eel Düsseldorfis MK-sarja sprindietapil 26. koha. See on tänavu Eesti naiste säravaim saavutus rahvusvahelisel areenil.

Kristina kommenteerimas

Pärast USA-st naasmist nädalapäevad Otepääl viibinud Kristina Šmigun-Vähi debüteerib täna telekommentaatorina, istudes 10 km sõidu ajal Lembitu Kuuse kõrval ETV kommentaatorikabiinis.

Loe lisaks: Veerpalu ja Mae stardivad Otepääl pooleminutilise vahega
Otepääl avati suusatamise MK-etapp: GALERII

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes