•• Rock kukkus Balti liiga eliitdivisjonis nelja võidu ja kuue kaotusega üheksandale kohale. Kuue parema hulka pääsemiseks ja kohamängudele jõudmiseks tuleks teil kuuest võõrsil peetavast mängust vähemalt pooled võita. Kas pead ülesannet jõukohaseks?

Oleme teinud sel hooajal kodus väga häid mänge, alistasime Lietuvos rytase, Riia Baronsi ja Riia ASK. Peame targalt tegutsema, võistkondlikku mängu järgima, siis suudame olla edukad. Hea meeskond areneb hooaja jooksul. Tuleb treeningutel rohkem vaeva näha ja mõelda, mida paremini teha. Kui samas suunas edasi töötame, ei kahtlegi selles, et võime Balti liigas ka võõrsil võita!

•• Laupäevases kohtumises Riia ASK-ga juhtisite esimesel poolajal 38:32, näis, et rütm kuulub täielikult teile. Kuid teisel poolajal muutusite passiivseks. Kadus emotsioon ja lagunes koostöö. Miks?

ASK muutis rütmi, jäime maa-ala kaitse murdmisel päris palju hätta. Emotsioon emotsiooniks, tulnuks targemalt tegutseda. Peame treeningul analüüsima, mida tegime valesti, et selliseid olukordi enam ei juhtuks.

•• Kes siis tegutses valesti?

Vastased tegid katteid, Sandis Valters (tõi 23 punkti — toim) tuli ja viskas korvi. Aigars Vitols jäi nurgas mitu korda pärast kaitsjate omavahelist vahetamist vabaks. Lõpuks said riialased ka korvi alt vabalt viskele. Ei tasu riialasi üle kiita, ise mängisime viletsalt. Segas ka väsimus.

•• Oled enamasti ühes mängus väljakul 30 minutit. Suur koor­mus lasub ka Tanoka Beardil ja Giorgi Tsintsadzel. Kas see rõhub?

On jah raske. Väsimus kimbutab päris kõvasti. Vahepeal oli nädalas kolm mängu. Kaks kohtumist läks ka lisaajale, need tõmbasid jõust tühjaks. Pärast jõule saame vabad päevad, vaim tahab puhkust, jõuvaru on vaja täiendada. Võib-olla tuleb Vallo Allingu varsti tagasi, siis saan nii mina kui ka Tanoka rohkem puhkust. Kui 35 minutit rassida, hakkab ka keha väsima.

•• Juba teisipäeval seisab Rockil ees EuroChallenge’i alagrupiturniiri kohtumine kodus Samaraga. Võit jätab teile võimaluse pürgida teisele etapile, kaotus suure tõenäosusega mitte. Kas jaksate võitu püüda?

Samara on küll kaotanud kõik kolm kohtumist, aga see pole nõrk meeskond. Ei usu, et nad Tartus jalad sirgu lasevad. See on väga tähtis mäng, milleks peame täielikult valmis olema.

•• Võrreldes mulluse hooajaga on kahanenud Tanel Teini ja Gert Kullamäe osakaal. Mida see näitab?

Ju siis treenerid näevad, et teised peavad rohkem mängima. Kedagi ei saa ju vägisi suruma hakata. Ilmselt see seltskond, kes mängib, on parem olnud. Treenerid teevad vahetusi ja valivad süsteemi.

•• Vahel tundub, et võiksid ise rohkem korvi alt rünnata. Kuidas hindad oma panust?

Tähtis on koostöö ja võit. Tegutsen nii, nagu mängusüsteem ette näeb. Kui Tanoka tuleb korvi alt välja, lähen mina korvi alla. Või vastupidi. Meil pole mõtet seal mitmekesi kobaras pusida. Õigem on tegutseda nii, nagu oleme kokku leppinud, olgu kas või valesti.

Žalgiris nõrgenes veelgi

Suures rahahädas rabelevast Kaunase Žalgirisest lahkus juba kolmas välismaalane, seekord ühendriiklane Willie Dean.

Žalgiris sai laupäeval Balti liiga autsaiderist Kedainiai Nevežisest jagu vaid 63:61. Dean liitus Kreeka klubi Maroussiga. Žalgirisest lahkub ka Tadas Klimavicius, kes siirdub Saloniki PAOK-sse.

Leedu tippklubi nõrgenemine annab Kalev/Cramole võimaluse pürgida kõrgemale. Praegu on nii Žalgirisel kui ka Kalev/Cramol kuus võitu kümnest ja Riia ASK-l kuus võitu üheksast kohtumisest.

Kalevlane Gregor Arbet ütles, et nad võiksid võtta sihikule teise koha püüdmise, mis tagaks otsepääsme nelja meeskonna finaalturniirile.

Kalev/Cramol seisab ees kuus mängu kodus ja kaks võõrsil. Žalgirisega heitlevad tallinlased Rocca al Mare suurhallis.