Ligi 2700 häälekat pealtvaatajat elas viimasel minutil kodumeeskonna uuestisünnile kaasa püsti seistes, emotsionaalsed Rocki pallurid ärgitasid neid käsi viibutades niigi põrgulärmist tiines hallis veelgi kõvemat kära tegema.

Karjääri ühe parema mängu teinud Rocki pallur Asko Paade, kes panustas võitu 19 punkti ja kolm vahetlõiget, ütles, et oli sellist etteastet kaua oodanud. Vahetusest sekkunud, kuid platsile tulles kohe suurepärase kindluse leidnud Paadest sai peatreener Üllar Kerde (pildil) jokker.

„Üle pika aja õnnestus kõik, mille nimel olen treeninud,” lausus eesliinis Tanoka Beardi ja Janar Taltsi vääriliselt toetanud Paade, keda paaril eelmisel hooajal on kimbutanud traumad. „Teadsin, et pean julgemalt tegutsema. Varem oli mingi kramp sees, kartsin võidelda.”

Eilne esinemine andis Paadele edaspidisekski enesekindlust. „Lõin teravusi ja viskasin julgelt peale — nii tuleb edasipidigi mängida,” tõdes ta.

Kerde ütles, et ootas Paade esiletõusu, aga mitte nii mõjusat. „Ma ei kahelnud, et Asko suudab skoori teha, aga nii palju punkte ma temalt ei oodanud,” arutles juhendaja. „Panen Asko esiletõusu kogu suve tehtud raske töö arvele — mees tahtis pärast vigastusi tagasi tulla ja ongi nüüd usutavasti tagasi.”

Avaveerandi 16:22 kaotanud Rock leidis teisel neljandikul hoo, mis enam ei kadunud. Võõrustajad pääsesid Tanel Teini kolmepunktiviskest juhtima 30:27 ega lubanud ASK-l enam eduseisu haarata. Külalised jõudsid küll kolmanda veerandi lõpus veel viigini 56:56, kuid viimasel neljandikul alustas Rock Teini kolmese järel eriti nauditavat „rokietendust” ja sai Balti liigas kahe kaotuse kõrvale kolmanda võidu.

ASK Baronsist targem

Juhendaja Kerde tõmbas Balti liigas nelja võidu kõrvale esimese kaotuse teeninud vastasmeeskonda iseloomustades paralleeli Rocki eelmise „ohvri”, teisipäeval tartlastele alistunud Riia Baronsiga.

„Teadsime, kuidas nad mängivad — sama kiirelt, nagu Barons,” ütles Kerde. „Aga võrreldes Baronsiga on ASK-l veel ka mõistus juures. Need kaks Riia klubi on meile selles liigas kõige ebamugavamad vastased.”

Kohtumise eel oli Kerdel probleeme kahe algviisiklase, Beardi ja Marek Doronini tervisega.

„T (Beardi hüüdnimi — toim) väänas treeningul jalga ning Marekil on samuti probleeme jalaga, ta käis isegi uuringutel,” selgitas juhendaja.

Kerde ootab tervete pallurite sekka tagasi vigastusest parenevat keskmängijat Vallo Allingut, et Paade ei peaks nii palju korvi all rassima.

„Vallo on varsti taas rivis ja siis saab Asko tegutseda rohkem omas elemendis — meil kõigil oleks nii kergem,” ütles Kerde ja lisas enesekriitiliselt: „Oleme seni oma võimetest välja mänginud alles kolmandiku, pikk tee on veel minna!”