Kesk-Euroopa nelja hüppemäe turneed juhib kahe etapi järel austerlane Gregor Schlierenzauer 3,2-punktise ülekaaluga kaasmaalase Thomas Morgensterni ja 3,4 enampunktiga soomlase Janne Ahose ees.

Kui arvestada ainult hüppepikkusi, oleks esirinnas hoopis Ahonen. See asjaolu teeb tigedaks olümpiavõitja Toni Niemise, kes MTV3 internetikommentaaris hüüatab kirglikult: ka kohtunikud peaksid olema profid!

“Stiilikohtunikel on võimalus videokordusest jälgida iga sportlase õhulendu kogu pikkuses ja seejuures aegluubis. Kuidas on võimalik, et kohtunike nägemus on nii erinev?” küsib Nieminen ja järeldab, et kui sportlased on oma ala profid, siis kohtunikud mitte.

“Meie ala tipus olnud sportlastest hakkab mõni üksik kohtunikuks. Oleks aeg lõpetada aastaid kestnud vaidlus, missugune maandumine on õige telemark ja missugune mitte. Kohtunikud peaksid esindama ühesugust liini,” nõuab Nieminen.

Uusaastapäeval peetud teise osavõistluse Garmisch-Partenkirchenis võitis Schlierenzauer Ahose ja sakslase Michael Neumayeri ees. Seejuures tegi võitja 141 meetriga mäerekordi.

Homme jätkub turnee juba Austrias. Esmalt hüpatakse Innsbruckis, pühapäeval Bischofshofenis.