“Algus näitab, et meie meeskonnal on Euroopas olematu maine, ilmselt leitakse, et niisugusele meeskonnale ei tohi kaotada,” ütles Villeurbanne’i alistamise eest õnnejumalannat tänanud ja kalevlasi võitluslikkuse eest kiitnud Kalev/Cramo juht Ivar Valdmaa.

Järgmised vastased kasutavad ULEB-i karikasarjas G-grupi liidriks tõusnud kalevlaste rünnakuhoo mahasurumiseks kindlasti hakklihamasinataktikat.

“Võib-olla valmistasime üllatuse, meilt ei oodatud niisugust vastupanu, aga edaspidi võetakse meid kindlasti tõsisemalt,” kutsus Kalev/Cramo peatreener Veselin Matic üles suurtest ootustest hoiduma.

Balti liigat nelja kaotusega alustanud kalevlased said nii Balti liigas kui ka eurosarjas kokku neljanda võidu järjest. Koostöö, mis uute välismaalaste tulekul lonkas, on tänu eestlaste ja Travis Reedi omavahelisele klapile võtnud ladusa käigu.

“Panioniosega mängisime paremini kui Villeurbanne’iga,” tõi ka Rait Keerles juubeldajad kahe jalaga maa peale. “Eksisime palju: kiirustasime visetel ja söötmisel. Avapoolajal lasime vastastel vabalt kolmepunktiviskeid tabada, sest kartsime, et nad lõhuvad meid korvi alt. Normaalaja lõpus andsime kümnepunktilise edu käest.”

Ometi ei pahandanud Matic hea partii teinud Kanguri lõpusekunditel Robert Conleyle tehtud vea üle. 27 punkti kogunud Conley tabas kahest vabaviskest ühe seisuks 82:82, ent lisaajal valitsesid kalevlased.

“Ilus lõpp,” ütles Matic. “Kogu meeskond keskendus hästi ja vajaliku panuse andsid ka vahetusmehed.”

Teist mängu järjest tõusis Kalevi üheks võtmemängijaks Kangur, kes tegutses silmapaistvalt kolmanda veerandi 31:19 spurdi ajal.

Hoolealustelt püsivaid häid etteasteid ootav Matic tsiteeris üht Serbia kolleegi: “Kui korvpallur mängib kümnes järjestikuses mängus edukalt, on ta väga hea. Kui ta on edukas kuues-seitsmes mängus ja kolmes tegutseb keskmisel tasemel, on ta hea.”

Järgmised kolm eurokohtumist peab Kalev kodus, see loob eelduse liidrikoha hoidmiseks.

“Võtame ühe mängu korraga,” lausus Keerles. “Võit süstis positiivset energiat. “Teame, et võime tugevate vastastega hästi mängida ja neid ka alistada.”

Samas grupis alistas Panionios Wroclawi Slaski 72:61 ja Kalevi järgmine vastane Gran Canaria Ludwigsburgi 89:73. Kalevil on kaks, Villeurbanne’il, Panioniosel, Grand Canarial ja Slaskil üks võit, Ludwigsburg on võiduta.