Mida andis eelmisel hooajal alla 23-aastaste MM-il Itaalias võidetud klassikasprindi pronksmedal?

Väga palju enesekindlust! Aga enesekindluse tagab muidugi hea treenitus. Nägin, et kui füüsilised võimed lubavad hästi sõita, siis ei vea ka vaimne pool mind alt. Tee medalini polnud ju teps mitte sile… Hooaja lõpus treener Kalmer Trammiga tehtut analüüsides leidsime, et talun pinget hästi.

Millega sa algaval hooajal suusahuvilisi rabad?

Loodetavasti heade tulemustega MK-sarjas, kus mu eesmärk on parandada eelmise hooaja kõrgeimat, Otepää klassika-sprindi 20. kohta. Näen tänavugi parimaid võimalusi klassika-sprindis, kuigi ma pole treeningutel sprindile spetsialiseerunud, nagu norralannad, rootslannad või venelannad teevad. Täielik sprindile pühendumise aeg seisab veel ees.

Plaanin tänavu panustada MK-sarjale, sihiga jõuda tippvormi veebruarikuiseks Otepää-etapiks. Veebruari alguses Poolas peetavale noorsoo MM-ile mineku otsustan alles jaanuari keskel. Lähen sinna siis, kui ei esine MK-sarjas nii hästi, nagu lootsin.

Miks otsustad noorsoo MM-ile mineku nii hilja, kui seal oleks võimalik taas medali pärast heidelda?

Kui näen, et mul oleks võimalik MK-sarja etappidel punkte korjata, eelistan maailma tippude keskel karastuda. Järgmisel hoo-ajal tuleb mul niikuinii võistelda vaid naiste klassis, kus keegi ei küsi enam vanust. Pealegi olen omaealiste MM-il juba tõestanud, et suudan medalile sõita — sain eelmisel hooajal Tarvisios hindamatu kogemuse.

Eelseisvad paar hooaega on justkui kooliraha maksmise hooajad. Pean tugevasti harjutama, et tulevikus vastupidavamaks muutuda.

Su treeningumaht peaks eelmise hooaja 540 tunnilt ja 5200 kilomeetrilt tänavu kasvama 640 tunnile ning ligi 7000 kilomeetrile. Kas selline hüpe pole liiast?

Raske töö tuleb lihtsalt millalgi ära teha. Olen alles 22-aastane, kuid suusataja parim iga saabub tavaliselt 26-27-aastaselt. Selleks ajaks peaks olema suur töö tehtud, et kannataksin aastas välja 8000 treeningukilomeetrit, nagu maailma tipud.