Esimeses paaris kohtusid eelmise aasta karikafinalist TÜ/Rock ja BC Kraft Mööbel. Mängus suurt suurt ei tekkinud ning Tartu meeskond edenes kindlalt poolfinaali numbritega 98:52, teatas Eesti Korvpalliliit.

Ideaalpartiiga sai hakkama Gert Kullamäe, kes kogus 17 mänguminuti juures 18 punkti, tabades kõik 6 teele saadetud kolmepunktiviset. Rocki uus keskmängija Brian Cusworth lisas 15 ja Asko Paade 11 punkti. Kaotanute parim oli Howard Frier 17 silmaga.

TÜ/Rocki poolel ei teinud kaasa Tanel Tein, kes tegi eile trennis liiga seljale.

Teine eilne mäng pakkus pinget ja dramaatikat täie raha eest. 5.16 jäi mängida, kui Rakvere sai sisuliselt esimest korda juhtima, seis tablool 58:59.

Minuti jooksul kasvatati edu juba kuue punktiliseks ning Pirita oli sunnitud mõtlemisaja võtma. Nõuannetest oli kasu ning järgneb kiire Pirita 6:0 spurt ning viiginumbrid tablool 64:64, mängida natuke üle kolme minuti.

Mängu lõpudramaatikas oli aga kindlam enamus mängust juhtinud Pirita meeskond, kes kindlustas 69:64 võiduga koha laupäevases poolfinaalis. Pirita parim oli 14 punkti ja 8 lauapalliga Joosep Pokla.

William Sharp kogus 13 ja Marek Noormets 11 silma. Rakvere parim oli Dwayne Smith 18 silmaga, ometi viskas tema mööda otsustava kolmepunktiviske ja ei tabanud lõpuminutitel kahte vabaviset.

Ülejäänud kaks veerandfinaali toimuvad täna Viljandis algusega kell 18 (Tallinna BC Kalev/Cramo-Pärnu KK) ja 20 (Valga Welg-Triobet/Dalkia).