Oma olemuselt oli taas tegemist põneva võidusõiduga, kus möödasõite sai näha ehk isegi rohkem kui senise hooaja jooksul.

Kanada etapil positiivselt silma paistnud Sato sai seekord võistluse algfaasis hakkama sellega, mida ta varasematel hooaegadel tihti demonstreeris — läks ülioptimistlikult möödasõidule. Tõsi, kui varasematel kordadel pühkis ta sellise manöövri käigus ka konkurendi rajalt, siis sedapuhku jäi ta liivaväljale üksi.

Üllatava sõidu tegi Liuzzi, kes osutas pea terve võistluse südi vastupanu Wurzile, kuid pidi tehniliste probleemide tõttu siiski katkestama. Hea taktikaga oli raal ka Nico Rosberg — kahjuks pidi temagi tehnika ülesütlemise tõttu raja serva jääma (kuuendalt kohalt). Rosbergi katkestamine tõstis punktikohale debütant Vetteli, kes lõpetas sõidu kaheksandana.

Teise boksipeatuse järel üritasid Ferrarid ja McLarenid pisut ka omavahel võidu sõita, aga kuna nii Hamilton kui ka Massa ei andnud oma meeskonnakaaslastele järele, siis loobusid Alonso ja Räikkönen võistluse lõpus ka üritamast.

Pressikonverentsil ütles Hamilton, et võitlus Alonsoga oli raske — rehvid hakkasid murenema ja kõik selle, mis ta kurvilisel osal võitis, kaotas ta sirgetel. Viimased 15 ringi kestsid igaviku.

Alonso ütles, et sellel rajal on kellegi järel sõitmine eriti raske. Parim, mida ta suutis, oli jõuda Hamiltonile kõrvale, aga mööda sõita ei õnnestunud ja nii hakkasin mõtlema Prantsusmaa GP-le.

Ka Massa tunnistas, et Räikköneni surve oli tugev — soomlane oli pärast viimast boksipeatust rajal pehme rehviseguga ja sõitis kiiremaid ringiaegu (Räikkönen tegi ka võistluste kiireima ringi).

USA GP

#sõitjaautokaotus
1Lewis HamiltonMcLaren-Mercedesvõitja
2Fernando AlonsoMcLaren-Mercedes1.5 sec
3Felipe MassaFerrari12.8 sec
4Kimi RäikkönenFerrari15.4 sec
5Heikki KovalainenRenault41.4 sec
6Jarno TrulliToyota66.7 sec
7Mark WebberRed Bull-Renault67.3 sec
8Sebastian VettelBMW67.7 sec
9Giancarlo FisichellaRenault1 ring
10Alexander WurzWilliams-Toyota1 ring
11Anthony DavidsonSuper Aguri-Honda1 ring
12Jenson ButtonHonda1 ring
13Scott SpeedSTR-Ferrari2 ringi
14Adrian SutilSpyker-Ferrari2 ringi
15Christijan AlbersSpyker-Ferrari3 ringi
16Nico RosbergWilliams-Toyota5 ringi
17Vitantonio LiuzziSTR-Ferrari5 ringi
DNFNick HeidfeldBMW18 ringi
DNFTakuma SatoSuper Aguri-Honda60 ringi
DNFDavid CoulthardRed Bull-Renault 
DNFRubens BarrichelloHonda 
DNFRalf SchumacherToyota