Meeskondlikult juhib Renault (28 punkti), teisel kohal on 15 punktiga Ferrari ja McLaren.

Melbourne´i Albert Parki rada kuulub sõitjate lemmikradade hulka, väidab formula1.com. Sel aastal võivad temperatuurid olla küll madalamad, kuna võistluse toimumisaega on muudetud, aga võistlus tõotab sellegipoolest tulla tuline.

Delfi Autolehe ennustusmäng läheb lukku pühapäeval, 2. aprillil kell 7.00.


Renault

Alonso (2005: kvalifikatsiooni 13-s, võistluse 3-s): “Tänavarajal sõites on pidurid ja veojõukontroll eriti olulised ja need on ka Renault´ tugevad küljed. Olime siin edukad eelmisel aastal ja sama ootame ka nüüd.”

Fisichella (2005: kvalifikatsiooni ja võistluse võitja): “Loodan korrata eelmise aasta võitu. Renault on Austraalias alati konkurentsivõimeline olnud — tahan siin võita, et olla kodurajal, Imolas, MM arvestuses kõrgel kohal.”


McLaren

Räikkönen (2005: kvalifikatsiooni kümnes, võistluse 8-s): “Pärast kaht esimest etappi loodan väga, et see nädalavahetus möödub probleemideta. Auto on hea ja konkurentsivõimeline. Tahan siit endale enne Euroopasse naasmist soliidset punktilisa saada.”

Montoya (2005: kvalifikatsiooni 9-s, võistluse 6-s): “Malaisias ei olnud mul sugugi ideaalne nädalalõpp. Senise viienda ja neljanda koha kõrvale tahan Austraaliast poodiumikohta. Siin on mõnus sõita ja sellel rajal saab hea sõidurütmi.”


Ferrari

M. Schumacher (2005: kvalifikatsiooni 18-s, võistluse katkestas): “Ma ei suuda seda võistlust ära oodata! Ferrari on taas konkurentsivõimeline ja teised peavad sellega arvestama. Albert Parki rada on nauditav ja ma ootan siit paremat tulemust kui Malaisias saavutatu. Pöidlad pihku!”


Toyota

R. Schumacher (2005: kvalifikatsiooni 15-s, võistluse 12-s): “Pärast Malaisia etappi olin Euroopas testimas. Rehvide soojaks saamine on meie jaoks probleemiks — Austraalia GP peab näitama, kas oleme selles osas arenenud. Rada mulle meeldib.”

Trulli (2005: kvalifikatsiooni teine, võistluse 9-s): “Fantastiline võistluspaik. Kindlasti kasutame ka siin saadud kogemusi, et lahendada ükskord oma rehviprobleemid ja tõusta stardirivis ettepoole.”

Williams

Webber (2005: kvalifikatsiooni kolmas, võistluse viies): “Üks paremini organiseeritud etappe. Kodupubliku ees on loomulikult eriti hea sõita ja pärast Malaisia ebaõnne on isu, siin hea tulemus saada, veelgi suurem.”

Rosberg (2005: -): “Ma ei ole siin kunagi võistelnud, aga olen sellest etapist ainult head kuulnud, nii et ootan kannatamatult.”


Honda

Button (2005: kvalifikatsiooni 8-s, võistluse 11-s): “Naudin siin sõitmist alati. Sel aastal võistleme siin teadmisega, kes on kiire ja kes mitte. Tavaliselt on Austraalia GP olnud hooaja esimeseks võistluseks ja on puudunud info konkurentide võimekuse kohta. Testidel, mis on sõidetud pärast Malaisiat, oleme leidnud lahendusi, mis lubavad oodata head tulemust.”

Barrichello: (2005: kvalifikatsiooni 11-s, võistluse teine): “Austraallased on rahulikud, abivalmid ja naeratavad — mul on tunne nagu oleksin Brasiilias. Pärast teste olen veendunud, et meie auto on konkurentsivõimeline igas valdkonnas ja meid ootab ees meeldiv nädalalõpp.”


BMW Sauber

Heidfeld (2005: kvalifikatsiooni 7-s, võistluse katkestas): “Austraalia GP on mu lemmiketapp. Tavaliselt lendan siia juba kümme päeva enne võistlust, et harjuda ajavahega. Rada on nõudlik, kuna tegemist on tänavarajaga, siis muutub pidamine iga läbitud ringiga järjest paremaks.”

Villeneuve (2005: kvalifikatsiooni 4-s, võistluse 13-s): “Mis puutub meie konkurentsivõimelisusesse, siis kaks Malaisiast saadud punkti näitavad, et võime võistelda punktide eest. Meeskonnas valitseb väga konstruktiivne õhkkond. Kuna mina võistlen Austraalias mootoriga, mis oli kasutusel ka Malaisias, siis pean ehk olema pisut ettevaatlikum.”