NRK kirjutas sel nädalal, et sealsete murdmaasuusatajate seas levib aina enam vesinikkarbonaatide ehk bikarbonaatide tarvitamine, millest tuntuim tavainimesele on nii-öelda söögisooda. Sealjuures oli tagasiside seinast seina. Maailma kiireim sprinter Johannes Høsflot Klæbo vihjas läbi lillede, et asi asi toimib ja ainult loll ei kasuta. Teisalt oli sealmail ka sportlasi, kes polnud veel uljalt kasutanud või olid kogemused halvad.

Rehemaa sõnul pole vesinikkarbonaatide kasutamine midagi uut. „Meil katsetati seda trennides samamoodi 10+ aastat tagasi, kui esisprinter oli Anti Saarepuu. Võib-olla on nüüd ühendid veidi uued, aga põhimõtteliselt oli see söögisooda. Sellega on ka meie sportlased ja teadlased tööd teinud ehk suurt Ameerikat pole avastatud. Norralastega samu Maurteni tooteid kasutavad meie poisid praegu samamoodi,“ sedastas ta.