Tasavägiselt alanud kohtumise esimene veerandaeg lõppes 14:14 viigiseisul ja avapoolaja võitis Viimsi 36:30.

Kolmanda veerandaja keskpaigas juhtis Viimsi veel kaheksa punktiga, kuid seejärel tegi Keila Coolbet 17:2 vahespurdi ning otsustava veerandaja eel haarasid külalised 58:49 eduseisu. Kuigi Viimsi jõudis kaks minutit enne kohtumise lõppu korraks kolme punkti kaugusele, siis lõpuks teenis Keila Coolbet kindla 77:70 võidu.

Keila parimana viskas Artem Kovalov endisele koduklubile 22 punkti ja noppis kaheksa lauapalli. Tautvydas Kupstas lisas 19 ja Kristen Kasemets 17 silma. Viimsi poolelt kogus Jorgen Rikberg 23 punkti, Omar Pajici arvele jäi 12 punkti ja üheksa lauapalli.

Kahe kaotuse kõrvale kolmanda järjestikuse võidu teeninud Keila Coolbet jagab liigatabelis kuuendat kohta. Viimsi (1-3) on 13. positsioonil.

Enne mängu:

Hooaega kahe napimapoolse kaotusega alustanud Keila Coolbet leidis viimasel nädalal kodusaalis üles võidusoone, sest nad alistasid 83:75 Läti Ülikooli ning 83:72 Keila KK. Viimsi jäi oktoobri alguses 52:89 alla Riia VEF-ile ja 80:85 Rapla Utilitasele, ent eelmisel pühapäeval alistasid nad üllatuslikult 70:66 Riia Zelli. Sealjuures enne Zelli matši lahkus meeskonna senine liider Stefan Vaaks Kalev/Cramo ridadesse.

Eelmisel Eesti-Läti liiga hooajal jäid mõlemas omavahelises mängus peale Peep Pahvi hoolealused, aga septembris toimunud Kaamos karikasarja eelringi matši võitsid Viimsi korvpallurid 95:83. „Viimsi on näidanud kodusaalis väga sitket mängu,“ märkis Keila Coolbeti abitreener Kristjan Evart enne kohtumist. „Oleme valmistunud korralikult ja teame, mis eduks tegema peame. Neil on lahkunud mängija ja mõne vigastatud korvpalluri tõttu on osad mängijad tavapäratutes rollides. Peame suutma seda enda kasuks ära kasutada! Kindlasti saab määravaks seegi, kui suure hingega me kõikides lauapallide ja lahtiste pallide olukorras tegutseme!“

Viimsi peatreener Valdo Lips pööras matši eel tähelepanu tõigale, et meeskonda ootab ees üsna tihe graafik. „Selle kohtumise algab suure mängukoormusega nädal, kus seitsme päeva jooksul on vaja mängida kolm mängida. Arvestades meie koosseisu suurust praeguses seisus, kus Ron Laanemaa ja Ken-Martti Reinart meid veel täisprogrammis aidata ei saa, siis ootab meid korralik väljakutse. Keskendume nagu ikka oma mängu parandamisele.“

Forus spordikeskuses kell 17 algava matši pääsmed on müügil Piletitasku keskkonnas.